Maailma parim korvpallur tegi hooajal eel läbi suure muutuse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James.
LeBron James. Foto: SCANPIX

Maailma parimaks tegevkorvpalluriks peetav LeBron James teatas sel suvel, et ta liitub taas Cleveland Cavaliersiga ning seejärel on ta teinud kõvasti tööd, et olla uueks hooajaks võimalikult heas vormis.

Sel suvel jälgis James enda sõnul 67 päeva ranget dieeti, et võtta kaalus alla ja kohaneda paremini Cavaliersi kiirema mängutempoga, kirjutab Sports Illustrated.

«Ma hoidusin suhkrust, piimatoodetest ning süsivesikutest. Sõin põhiliselt liha, kala, juurvilju ja puuvilju,» rääkis James. «Niimoodi toitusin ma 67 päeva järjest.»

Jamesi sõnul oli tegemist eelkõige vaimse väljakutsega. Esmalt plaanis ta dieeti pidada ühe kuu, kuid ta tegi läbi pikema kuuri, kuna ta keha kohanes sellega hästi. Kui korvpallur on silmnähtavalt kõhnemaks muutunud, siis ta oma täpset kaalukaotust ei avaldanud.

Siiski soovib ta hooaja eel veidike lihasmassi juurde koguda, et keha oleks füüsiliseks heitluseks paremini valmis. Kokkuvõttes on suvine töö käinud eelkõige selle nimel, et kohaneda Clevelandi kiirema mängutempoga.

Kui Miami Heatis oli mullu palju kogenud mängumehi, siis oli ka sealne mängutempo madalam. Kuna Cavaliersi mängujuhiks on liiga üks kiiremaid mängujuhte Kyrie Irving, siis soovib ka James paremini mängupilti sulanduda.

Cavalersi uueks juhendajaks sai sel suvel David Blatt, kes on seni rohkem tegusid teinud Euroopa korvpallis. Kevadel viis ta just kiiremat mängutempot viljeledes Tel Avivi Maccabi Euroliiga meistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles