Meeru läheb taas Dakari rallile: sai selgeks, et tahan veel

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Meeru
Mart Meeru Foto: Margus Kiiver

Järgmisel aastal elu teisele Dakari rallile sõitev tsiklimees Mart Meeru sõnas, et ei juurelnud selle küsimuse üle kaua.

«Mul sai esimese ralli poole peal selgeks, et siia tahaks teist korda veel tulla. Mulle tõesti see nii meeldis,» vahendab ERR Sport tsiklimehe sõnu intervjuus ETVle. « Ma näen enda jaoks tulevikku. Saad vanemaks ja enam noorte poistega nagu hamster rattas seal krossirajal sõita ei tahagi, siis käid lihtsalt looduses. Põhimõtteliselt saigi poole ralli pealt selgeks, et ma korra veel tahan ja on võimalused ka vast tekkinud, et saabki see unistus teoks,» lausus Meeru.

Täna toimunud Dakar Team Estonia pressikonverentsil avalikustati, et eelmisel aastal Dakari maratonrallil esmakordselt startinud ja selle lõpetanud Mart Meeru osaleb 2015. aasta Dakari maratonrallil. Samuti esitleti 2014. aasta Dakarist ja Dakar Team Estonia seiklustest rääkivat raamatut «Unistus kõrbeliivast».

Kui aasta varem pidid Dakar Team Estonia liikmed Toomas Triisa ja Mart Meeru läbima enne Dakarile kvalifitseerumist mitmeid maratonrallisid, siis nüüd piisas vaid osavõtuavalduse saatmisest. Mõte, et osaleda veel korra Dakaril, tuli Meerule pähe juba selle aasta Dakari ajal. 

«Kusagil selle aasta võistluse poole peal hakkasin mõtlema, et see on siin ikka nii vägev ja võimas ja tahaks veel seda kogeda. Eks koju tulles liikusid mõtted alguses mujale, kuid siis võtsin siiski otsuse vastu, et lähen,» rääkis Meeru, kes sai tänavusel Dakaril tsiklite arvestuses 40. koha.

Meeru sõidab sama meeskonna ridades, kellega tehti koostööd ka tänavu, HT Honda Rally Raid. Selle meeskonna ridades tegi sellel aastal mehaanikuna Dakari debüüdi Martin Graumann, kes on tiimi liige ka 2015. aastal.

Täna esitleti ka raamatut «Unistus kõrbeliivast», mis võtab kokku Dakar Team Estonia osalemise Dakaril, lugu ise on pikem ja algab sellest hetkest, kui meestel esmased mõtted Dakarile minna tekkisid. Raamatu eestvedaja Toomas Triisa, kes tänavusel Dakaril oli tsiklite arvestuses 52., sõnul on see osaliselt ka käsiraamat neile, kes tulevikus tahavad Dakarile minna. 

«Kui me oma mõtetega alustasime, siis tundsime kõige rohkem puudust infost, mis puudutab Dakari ja selleks ettevalmistust. Mida kaasa võtta, millega arvestada jne. Väga palju abi saime loomulikult varem Dakaril käinud Mart Lajali, Taivo Luige ja Andres Rätsepa käest, kuid hing ihkas veel enamat. Sellest tekkis idee, et teha raamat, mis oleks tulevikus ka teistele abiks,» rääkis Triisa.

Eksklusiivset raamatut valmistati 300 eksemplari ja esimesed 100 lähevad müüki Dakar Team Estonia Facebooki lehe kaudu. Saadav tulu läheb Mart Meeru osalemise toetuseks. 

2015. aasta Dakar algab 4. jaanuaril Buenos Airesest Argentinas ja ralli finiš on samas kohas 17. jaanuaril. Dakar 2015 läbib Argentina kõrval veel Tšiilit ja Boliiviat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles