Jean Todt: jutud Ferraris valitsevast kriisist on kohatud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean Todt
Jean Todt Foto: Reuters/ScanPix

Ferrari vormel-1 tiimi endine juht Jean Todt leiab, et on sobimatu rääkida, nagu oleks võistkond kriisis.

Todti arvates saab MM-sarjas tiimide arvestuses neljandal kohal olev Ferrari praegustest muredest peagi üle. «Ferraril pole vaja meeletult palju vigu parandada, enne kui asjad taas oma kohale loksuvad. Praegune seis pole kuidagi võrreldav 1993. aastaga, kui mina ametisse asusin,» sõnas aastatel 1993-2007 Ferrarit juhtinud Todt Itaalia päevalehele Il Giornale. «Tollal oli Ferrari müüt täielikult tuhmunud.»

Kui veel 1990. aastal lõpetas Alain Prost MM-sarja Ayrton Senna järel napilt teisena ning ka tiimide arvestuses oli Ferrari teine, siis järgmisel aastal jäädi Williamsist ja McLarenist kaugele ning Prost lõpetas hooaja viiendana. Veel hullemaks läks olukorda 1992. aastal, kui Jean Alesi katkestas 16st etapist 10 ning tema tiimikaaslane, 11 korral raja äärde jäänud Ivan Capelli teenis terve hooajaga vaid kolm punkti.

Neljakordne maailmameister Prost on Ferrari praegust seisu võrrelnud just 1991. aastaga, kui ta ise avalikult tiimi kritiseeris ja seetõttu enne hooaja viimast etappi vallandati. Todt pole aga prantslase seisukohaga nõus. «Minu meelest on kriitika asjakohatu. Enne seda, kui Fernando Alonso Monza etapil katkestas, oli ta hooaja jooksul kõige rohkem järjestikustele punktikohtadele jõudnud sõitja. Ajal, kui mina tiimijuhina alustasin, oli ime, kui Ferrarid üldse finišisse jõudsid,» sõnas Todt.

Ferrari pole suutnud vormel-1 sarjas alates 2008. aastast võita ei sõitjate ega tootjate tiitlit. Tänavu ollakse pärast 13 etappi tootjate arvestuses neljandal kohal, kusjuures viimati peetud Itaalia GP järel möödus neist lisaks Mercedesele ja Red Bullile ka Williamsi tiim. Sõitjate arvestuses on Alonso viiendal ja Kimi Räikkönen alles kümnendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles