PÕRUMINE: Balta ei pääsenud lõppvõistlusele

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettunud Ksenija Balta pärast kaugushüppe eelvõistlust.
Pettunud Ksenija Balta pärast kaugushüppe eelvõistlust. Foto: Mihkel Maripuu

Ksenija Balta ei suutnud täita kergejõustiku EMil Barcelonas kaugushüppe kvalifikatsiooninormi. Veelgi hullem - ta hüppas vaid 6.53 ning ei mahtunud ka tulemuse poolest 12 lõppvõistlusel osaleja hulka.

6.53 andis Baltale kokkuvõttes 16. koha. Viimasena pääses finaalvõistlusele rootslanna Carolina Klüft, kelle tulemuseks oli 6.62. Kvalifikatsiooninormi 6.65 suutis täita kümme naist.

Eelvistlusel näitas parimat tulemust venelanna Ljudmilla Koltšanova, kes hüppas 6.87. Eelvõistlusel sai paremuselt neljanda tulemuse kirja lätlanna Ineta Radevica, kes hüppas 6.72.

Lisaks Baltale jäi tuntumatest finaalvõistlusest kõrvale venelanna Tatjana Kotova, kes leppis 6.48 ja 18. kohaga.

VÕISTLUSE KÄIK:

3. VOOR

Balta teeb pika hüppe, aga astub üle!!!! Kõik on läbi, Balta jääb lõppvõistluselt kõrvale!

2. VOOR

Praeguse seisuga langes Balta lõppvõistlusele pääsejate hulgast välja. Slovakitar Jana Vledakova hüppas 6.69 ja tõrjus Balta juba 13.

Oi-oi! Norralanna Margrethe Renström hüppab 6.68 ja lükkab Balta 12. Asi on täbar...

Šeitslanna Irene Pusterla hüppab 6.62 ja lükkab Balta üheksandaks. Seejärel täidavad kvalifikatsiooninormi venelanna Ljudlilla Koltšanova (6.87) ning slovakk Jana Veldakova (6.69). Seega on Balta juba üldjärjestuses 11.

Balta hüppab 6.53, mis ei pruugi ikkagi edasipääsu tagada. Hetkel annab see kaheksanda koha, kuid tuleb proovida ka kolmandat korda.

1. VOOR

Balta hüppas avakatsel kaugelt paku tagant tõugates 6.34. Sellest ilmselt edasipääsuks ei piisa ning tuleb veel üritada.

Konkurendid alustasid hästi. Normi on täitnud juba Portugali hüppaja Naide Gomes (6:81), valgevene esindaja Anastassia Mirontšik (6.66) ning venelanna Olga Kutšerenko 6.65.

Hooja parima tulemuseni küündis rootslanna Carolina Klüft (6.62).

Pidu Läti leeris - nende kaunitar Ineta Radevica hüppas 6.72 ning tagas koha lõppvõistlusel. Normi täitis ka ukrainlanna Viktoria Rõbalko (6.72).

VÕISTLUSE EEL

Eelvõistluses on Balta oma grupis kohe esimene hüppaja. Edasipääsuks tuleb ületada kvalifikatsiooninorm 6.65 või mahtuda 12 parema hulka.Võistluspaigas valitsevad head tingimused. Taevas on selge, päike särab ning sooja on umbes 30 kraadi.

Kokku on võistlemas 25 naist. Balta jagab oma tänavuse parima tulemusega 5.-6. kohta, seega peaks lõppvõistlusele jõudmine olema igati jõukohane.

Postimees.ee toob võistluse käigu operatiivselt lugejateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles