Inglased piiravad jalgpallurite sissevoolu väljastpoolt Euroopa Liitu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa jalgpalliliidu juhatuse esimees Greg Dyke.
Inglismaa jalgpalliliidu juhatuse esimees Greg Dyke. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliliidu juhatuse esimees Greg Dyke avaldas arvamus, et riik peaks piirama väljastpoolt Euroopa Liitu pärinevatele jalgpalluritele töölubade andmist.

Väljaande The Times teatel tahab Dyke vähendada väljastpoolt Euroopa Liitu saabuvate mängijate osakaalu 50 protsendi võrra. Seni nõuti, et mängija oleks viimase kahe aasta jooksul kaasa teinud vähemalt 75 protsendis oma kodumaa koondise mängudest. Samas oli klubidel võimalus vastupidisel juhul ka esitada taotlus eriloa saamiseks, mis neile enamasti anti.

Aastatel 2009 kuni 2013 sai Suubritannia tööviisa 122 jalgpallurit. «Praegune süsteem on täiesti kaootiline, sest 80 protsenti mängijaid saab viisa apellatsiooni järel – treener näitab komisjonile videot ja komisjoniliikmed otsustavad, et olgu, see mees paistab olevat päris hea mängija. Tahame subjektiivsuse osakaalu vähendada – sa kas vastad nõuetele või ei vasta,» lausus Dyke BBCle.

Dyke loodab, et muudatus avab rohkem võimalusi kohalikele noormängijatele. «Praegu tuleb meie liigadesse palju selliseid mängijaid, kes pole tipud, aga võtavad Inglise noortelt koha ära, olles siin samas vaid aasta või kaks. Ainult 58 protsenti viisa saanutest mängib ka järgmisel aastal samas klubis,» lausus Dyke, kelle plaan näeb ühtlasi ette keelata tööviisa saanud mängijate teistesse klubidesse laenule saatmise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles