Ukraina üks kuulsamaid jalgpallureid hukkus mootorrattaõnnetuses

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrii Husin.
Andrii Husin. Foto: twitter

Üle kümne aasta Ukraina jalgpallikoondise võtmemängija olnud Andrii Husin hukkus Kiievis toimunud mootorrattaõnnetuses. Kiievi Dünamo jalgpalliklubi kodulehe teatel juhtus traagiline õnnetus Kiievis asuval Tšaika ringrajal, kui Husin ühes kurvis kukkus ning suri hoolimata kiirabiarstide pingutustest teadvusele tulemata.

41-aastane Husin esindas Ukraina koondist aastatel 1993-2006, mängides 71 mängu ja lüües üheksa väravat. Ukraina koondise särki on rohkemates mängudes kandnud läbi aegade vaid seitse meest. Lvivi oblastis Zolotšivis sündinud Husini klubikarjääri edukaimad aastad möödusid Kiievi Dünamo ridades, kui ta esindas neid aastatel 1993-2005 koduliigas ja eurosarjades kokku 232 mängus, tulles seitse korda ka Ukraina meistriks. 1999. aastal jõudis ta Dünamoga Euroopa Meistrite liigas poolfinaali.

Husin lõpetas mängimise 2009. aastal, olles juba kaks aastat varem asunud tööle Ramenskoje Saturni abitreenerina. Tema viimaseks ametipostiks jäi abitreeneri töökoht Mahhatškala Anžis. Husinit jäävad leinama naine ja kolm last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles