Voronova: mul oli õnne

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anžela Voronova
Anžela Voronova Foto: SCANPIX

«Mul oli õnne. Ei uskunud, et võiksin pronksi võita, sest oma püssi mul kaasas pole, jagame relva ühe meeslaskuriga,» sõnas Granadas MMil suurekaliibrilise vabapüssi 300 meetri harjutuses 60 lasku lamades 591 silmaga kolmanda koha saanud Anžela Voronova.

Kullast jäi Voronoval puudu kaks silma, maailmameistriks krooniti taanlanna Charlotte Jakobsen.

«Ilmastikutingimused olid halvad, puhus tugev tuul, sellepärast oli õnnel teatud osakaal ja tulemused mitte nii head,» rääkis Voronova. «Olen pronksiga igati rahul. Uus püss jõudis minuni vaid kaks päeva enne MMile lendu. Ei jõudnud relva enda järgi kohandada ja sestap jätsin koju. MMil kasutame püssi kahe peale – eile tema treenis, mina võistlesin, siis jälle vastupidi.»

Homme võisteldakse suurekaliibrilise vabapüssi harjutuses 3 x 20 lasku, kus Voronova nimel on maailmarekord 586 silma, mille ta sai kirja mullu EMil kulda võites.

«Eelmisel aastal läks tõesti hästi, loodetavasti läheb nüüd MMilgi,» ütles paari nädala pärast 46-aastaseks saav Voronova. «Pronksivõit võttis pingeid vähemaks – medal on käes. Samas pole ma närveerija tüüp. Vanust on piisavalt, et igas olukorras rahulikuks jääda. Ka olen MMil teinud juba kuus starti ehk end soojaks võistelnud.» Lisaks Voronovale said Eesti laskjatest Ljudmila Kortšagina 588 silmaga 11. ja Jelena Potaševa 587 silmaga 13. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles