Balta: sellise võistluse kohta on raske midagi öelda

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta Barcelona EMil.
Ksenija Balta Barcelona EMil. Foto: Mihkel Maripuu

«Ma ei oskagi selle võistluse kohta midagi öelda,» olid Barcelona EMi kaugushüppe eelvõistluses 16. koha saanud Ksenija Balta esimesed sõnad.


Poolteist aastat tagasi Euroopa sisemeistriks kroonitud Balta hüppas Barcelona olümpiastaadionil lõõskava päikese all teisel katsel 6.53. Esimesel üritusel sai ta kaugelt paku tagant tõugates kirja 6.34, viimasel üritusel astus ta üle.

«Esimene hüpe oli nii pikk, et ilmselt võinuks see edasi viia,» tõdes Balta. «Viimase katse eel võtsin sammumärki tagasi ja läksin täie jõuga proovima, ent astusin ikkagi pöiajagu üle.»

Balta tunnistas, et ei osanud lõppvõistluselt väljajäämist näha isegi halvimas unenäos. «Uskusin, et pääsen edasi… Olin pikaks hüppeks valmis, kuid ei teinud seda ära. Kõik teised said sellega hakkama.»

Vaatamata ebaõnnestunud tiitlivõistlusele soovib Balta endas pakitsevat head vormi realiseerida. «Midagi pole parata, eluga tuleb edasi minna. See polnud mu elu esimene, ega ka ilmselt viimane ebaõnnestunud võistlus,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles