Kas Leedust saab parim Balti riik ka jalgpallis?

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank Liivak.
Frank Liivak. Foto: Rene Suurkaev

Kõik Eesti jalgpallisõbrad jälgivad kahtlemata suure huviga Frank Liivaku arengut Napolis, kuid meie Balti rivaalidel on samuti mängijaid üle Euroopa, kellega seoses neil suured lootused on.

Kui meil pole palju välismaal koolitusel olevaid talente, siis samas olukorras on hetkel ka lätlased, kellel vaid paar mängumeest on arenemas ehk tavapärasest veidi märkimisväärsemas keskkonnas - poolkaitsja Andrejs Ciganiks sakslaste Leverkuseni Bayeris ning ründetalent Valerijs Sabala Küprose klubis Anorthosis, vahendab Soccernet.ee.

Leedukate olukord on aga palju roosilisem. Eelmisel aastal toimus alla 19-aastaste pallurite EM just seal ning kui aasta enne seda ei suutnud too turniir Eesti talente välismaale aidata, siis Leedu noortel läks teisiti.

Viimase aasta jooksul on Leedust, kelle suure rahvusliku jalgpalliakadeemia projekti esimesed kasvandikud on just nüüd täisealiseks saamas, lääne poole kolinud mitmeid noori ning uued kodud on leitud muu seas klubidest nagu Roma, Lazio, Juventus ja Stuttgart.

Kas Leedu haarab sarnaselt korvpallile ka jalgpallis Baltikumis liidripositsiooni?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles