Päästjast näib saavat patuoinas

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesut Özil pole Arsenalis tänavu suutnud loodetud taset näidata.
Mesut Özil pole Arsenalis tänavu suutnud loodetud taset näidata. Foto: SCANPIX

Teisipäeva õhtul pandi pall mängu tänavuse Meistrite liiga põhiturniiril. Kui esimesel mängudeõhtul oodati D-alagrupis eelkõige Dortmundi Borussia ja Londoni Arsenali omavahelist põnevusduelli, siis tegelikkuses võis näha sakslaste domineerimist ja inglaste mannetust, mis lõppes Dortmundi 2:0 võiduga. Loomulikult hakati otsima ka põhjuseid, miks Arsenal nii kehv oli.

Eelmise suve lõpp oli Londoni klubi fännide jaoks tõeline pidupäev, kui üleminekuakna lõpus tehti suurost – 50 miljoni euro eest soetati Madridi Realist ründav poolkaitsja Mesut Özil. Seejärel alustas Özil Inglismaal igati uhkelt ja Saksamaa koondislases nähti meest, kes suudab Arsenali taas tõsta tiitlite eest heitlevate meeskondade sekka.

Hooaja edenedes Özili roll kahanes ja teisipäeva õhtul jõudis see paljude arvates madalpunkti. Kui Arsenali leeris sai kriitika osaks mitmele mehele ning oma osa said näiteks endine ManU ründaja Danny Welbeck ja meeskonna kapten Mikel Arteta, on Özili puhul Briti meedias arutatud isegi, kas tegemist on ikka suurte mängude mehega ja võibolla Inglismaal viljeldav stiil ei sobigi talle.

Armu ei andnud talle ka sakslased, kelle ridades ta suvel maailmameistriks krooniti. Saksamaa tabloidi Bild hinnangul oli Özil teisipäeva õhtul Dortmundi ja Arsenali matšis kõige kehvem mees väljakul. Kuuepallilises hindamissüsteemis, kus 1 võrdub maailmaklassiga ning 6 tähendab nii nõrka esitust, et palgaraha jäi sel korral lihtsalt välja teenimata, pidas Bild Özilit ainukesena hinde 6 vääriliseks.

Die Welt lisas, et kohtumise jooksul vaid 31 korda palli puudutanud ja 17 protsenti kahevõitlustest võitnud Özil sai õhtu jooksul ainsa positiivse liigutuse kirja matši 77. minutil, kui ta juba pingil puhates loovutas oma säärekaitsmed väljakule saadetud koondisekaaslasele Lukas Podolskile, kes oli oma mänguvarustuse kogemata maha unustanud.

«Oleksime võinud kohtumise võita vabalt ka 3:0 või 4:0,» kõlas Dortmundi poolkaitsja Sebastian Kehli hinnang mängule uefa.com-i veergudel. «Tulemus ei üllata mind. Teame, et võime väga hästi mängida. Arsenal ei saanudki mängu sisse. Väärisime kindlalt seda võitu.»

«See oli meie jaoks raske õhtu, kuid õnnitleme Dortmundi, kuna nad olid parem meeskond. Nad olid keskväljal väga tugevad, meist tunduvalt tugevamad. Me ei olnud meeskonnana nende tasemel,» tõdes Arsenali juhendaja Arsene Wenger.

Inglismaa klubidest läks paremini viimati viis aastat tagasi Meistrite liigas mänginud Liverpoolil, kes suutis B-alagrupi matšis koduväljakul 2:1 alistada Bulgaaria meistri Ludogoretsi. Mario Balotelli 82. minuti tabamusest juhtima asunud Liverpool oli esimesel lisaminutil võitu käest andmas, kui Dani Abalo viigistas matši seisu. Inglastele tõi lõpuks võidu Steven Gerrardi tabav penalti kolmandal üleminutil.

Teises B-alagrupi kohtumises teenis tiitlikaitsja Madridi Real kindla võidu, kui koduväljakul alistati 5:1 Basel. Reali poolel said tabamuse kirja nii Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, James Rodriguez kui ka Karim Benzema. Matši esimene värav läks kirja šveitslaste omaväravana.

Meistrite liiga

A-alagrupp: Torino Juventus – Malmö 2:0 (Tevez 59., 90.), Piraeuse Olympiacos – Madridi Atletico 3:2 (Masuaku 13., Afellay 31., Mitroglou 73. - Mandžukic 38., Griezmann 86.).

B-alagrupp: Madridi Real - Basel 5:1 (Suchý 14. ov, Bale 30., Ronaldo 31., Rodriguez 37., Benzema 79. - Gonzalez 38.), Liverpool – Razgradi Ludogorets 2:1 (Balotelli 82., Gerrard pen 90.+3. - Dani Abalo 90.+1.).

C-alagrupp: Lissaboni Benfica – Zeniit 0:2 (Hulk 5., Witsel 22.), Monaco – Leverkuseni Bayern 1:0 (Joao Moutinho 61.).

D-alagrupp: Dortmundi Borussia – Londoni Arsenal 2:0 (Immobile 45.,Aubameyang 48.), Istanbuli Galatasaray – R. S. C. Anderlicht 1:1 (Burak Yilmaz 90.+1. - Praet 52.).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles