Postimehe otsepilt: Tartu Bigbank alustas hooaega Soome meistrite vastu kaotusega

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meisterklubi Tartu Bigbank pidas reedel kodusaalis meistrite mängu, kui kohtus valitseva Soome meistri VaLePa meeskonnaga. Mängiti neli geimi ja 4:0 jäid peale soomlased.

Tartu alustas koosseisus Argo Meresaar, Kevin Soo, Henri Treial, Kristo Kollo, Robert Täht, Georgi Topalov ja libero Rait Rikberg.

Avageimis domineerisid soomlased, kuni Meresaare serviseeria Tartu punkti kaugsuele 22:23 tõi. 25:23 võitsid avageimi siiski soomlased. Teine geim algas tasavägiselt, Kevin Soo rünnakust oli Tartu peal 12:9, ent sellegi geimi pöörasid põhjanaabrid enda kasuks 25:19. Ka kohtumise ülejäänud geimid kuulusid vastasele - kolmas geim läks Soome klubile seisuga 25:22 ning neljas 25:12.

Peatreener Andrei Ojamets ütles, et eelkõige jäi ta rahule Meresaare esitusega. «Argo oli tubli, sidemeestest olen pigem rahul noore Robert Viiberi tegutsemisega, parandamisruumi jagub kõigil. Mõned on vist veel mõtetega eelmises hooajas,» sõnas juhendaja.

34-aastane Meresaar on teda eelmisel hooajal tabanud põlvevigastusest ja lõikusest piisavalt taastunud ja tegutses VaLePa vastu väljakul nagu enne vigastust, tuues tartlaste parimana 13 silma.

Meeskonna uute sidemängijate, 21-aastase Topalovi ja 17-aastase Viiberi kohta sõnas vanameister järgmist: «Ega meil täna see asi ei toiminud, klappi polnud. Peame emotsionaalse tausta ka paremini paika saama,» kommenteeris ta. 

Meresaar sai hiljuti põlve geelisüsti. «Praegu on põlv natuke paiste läinud, aga mängida kannatab. Ma olen nii pikalt eemal olnud, et kui mängida kannatab, siis risti ette ei löö ja mängin. Hea meel on tagasi väljakul olla,» ütles ta. «Võtan päev korraga, kui kannatab, siis mängin, kui ei pea vastu, siis ei pea. Mina teen kõik selleks, et peaks,» lisas Meresaar.

Laupäeval algab Tartus hooajaeelne turniir Premium7 Cup, kus lisaks võõrustajatele osalemas Rakvere VK, VaLePa ning Riia meeskonnad.

Enne mängu:

Tartu ja VaLePa kohtumise eesmärk on tutvustada tartlaste täiendatud koosseisu ning seada algavaks hoojaks sihid, milleks on konkurentsivõimeline osalemine eurosarjas, Eesti meistritiitli kaitsmine ning osalemine nii Balti liiga kui ka Eesti karikavõistluste finaalides.

Tartuga liitusid tänavu mitmed uued mängijad nagu Georgi Topalov Bulgaariast, Denis Sintov Moldovast ning noor ja andekas Robert Viiber Rakverest. Need kolm meest annavad olulise täienduse juba eelmisel hooajal platsil käinud meestele ning lisaks otsitakse veel ühte täiendust piiri tagant. Lisaks klubiga liitunud uutele mängumeestele on platsil eelmisest hooajast tuttavad Rait Rikberg, Robert Täht, Kristo Kollo, Taavi Nõmmistu, Henri Treial, Kevin Soo ja kapten Argo Meresaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles