Mercedese sõitjad kiitsid raadioside piiramise reeglit

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg (vasakul) ja Lewis Hamilton.
Nico Rosberg (vasakul) ja Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline autoliit (FIA) võttis vastu uue reegli, mille järgi piiratakse etapi ajal raadioside vahendusel vahetatava informatsiooni sisu. Sel hooajal üsna rohkelt tiimikorraldusi saanud Mercedese meeskonna sõitjad Nico Rosberg ja Lewis Hamilton on uue reegliga igati rahul.

Juba sel nädalavahetusel sõidetavast Singapuri etapist kehtima hakkava reegli järgi ei tohi meeskond ja sõitja omavahel vahetada ühtegi sõnumit, mis puudutab sõitja sooritust. See tähendab, et keelatud on edastada infot masina energiakasutuse, rehvitemperatuuri, siduri ning piduri olukordade kohta. Samuti on keelatud rääkida masina tiiva olukorrast, konkurentide rehvivalikust, igasugustest tehnilistest probleemidest ja sõidutaktikatest.

F1 sarja üldliider Nico Rosberg teatas nädalavahetuse eel, et on uue reegliga rahul. «Fännidel oli selle muudatuse üle hea meel, seega tundub, et oli õige otsus. Minu arust on see kindlasti hea asi, sest see tähendab rohkem puhast võidusõitu. Varem tegime väga palju asju põhinedes sellele, mida nemad (mehaanikud) meile ütlesid raadios, nüüd sõltub rohkem meist endast,» lisas Rosberg.

Mercedese tiimi teine sõitja ja Rosbergi järel teisel kohal olev Lewis Hamilton kinnitas samuti, et on rahul. «Mulle täitsa meeldib see idee,» kinnitas Hamilton napisõnalisemalt kui tema tiimikaaslane.

FIA rõhutas, et keelatud informatsiooni ei tohi edastada ka kodeeritult. Reegli rikkumise korral järgneb kohene karistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles