Taimsoo: neljapaati ei lõhuta!

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo.
Kaspar Taimsoo. Foto: Fred Killing

Sõudeliidu peatreener Jaan Tults tahab taas korraldada kevadised katsevõistlused, et neljapaat end liiga mugavalt ei tunneks.

Neljapaadi liider Kaspar Taimsoo on oponentidega nõus ja ei ole kah.

Esmalt katsevõistlustest. «Idee on huvitav, peab analüüsima. Tegelikult olen aina olnud testivõistluste pooldaja, mitte katsevõistluste, mille põhjal paatkonnad komplekteeritakse. See, et kõik koondislased kevadel ühepaatidel stardijoonele tulevad, on hädavajalik. Siis näeb, kes on kes. Muidu juhtub, et kui on vaja neljases keegi välja vahetada, siis mille järgi me asendaja leiame? Veebruarikuiste sõudeergomeetri võistluste tulemuste põhjal?»

Mugavustsoonist: «Ma ei arva, et me mugavustsoonis viibime, ja kui, siis on see üks kehvemaid tsoone üldse – kahel aastal MMil viiendaks mugavalt treenides ei tule.»

Neljapaadi lammutamisest. «Kui katsevõistlused toimuvadki, siis neljapaadi koosseisu need ei muudaks. Ma ei näe mehi, kes peale meie võiks seal sõuda. Nii kõvasid noori peale veel ei kerki. Tõnu Endrekson? Tal oli pakkumine laual, tulla neljasesse, kuid Endrekson keeldus. Kusjuures keeldumisel muutus ta ka isiklikuks. Ning lõppkokkuvõttes olen raudkindlalt veendunud, et praegusel neljasel on võrreldes Londoni olümpia neljasega, kus noorte asemel sõudsid Endrekson ja Jämsä, potentsiaali rohkem. Ma ei taha karjääri lõpetada, üks nirune MM-pronks kaelas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles