Eesti püssinaiskond võitis MMil pronksmedali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anžela Voronova.
Anžela Voronova. Foto: Liis Treimann

Granadas toimuvatel laskmise maailmameistrivõistluste viimasel päeval võitis 300 m standardharjutuses Eesti püssinaiskond koosseisus Anžela Voronova, Ljudmila Kortšagina ja Jelena Potaševa pronksmedali, individuaalselt oli Anžela Voronova neljas. 

Eesti naiskonna kogusumma oli 1698 silma, esikoha saanud Poola naiskonnal 1717, hõbemedali võitnud Šveitsi naiskonnal 1707 silma. Individuaalselt tuli maailmameistriks Eva Rösken Saksamaalt 581 silmaga, hõbemedalile tuli Elin Ahlin Rootsist 580 silmaga. Neile järgnesid võrdse 578 silmaga ameeriklanna Erin McNeil ja Anžela Voronova, kuid kuna ameeriklannal oli lasknud 19 sisekümmet, Voronoval aga 17, siis läks pronksmedal USA-sse ning Voronova jäi 4. kohale.

Ljudmila Kortšagina sai 16. koha 566 silmaga, Jelena Potaševa sai 22. koha 554 silmaga. Eesti naiskonna medal on läbi aegade esimeseks Eesti naiskondlikuks medaliks laskmise maailmameistrivõistlustelt.

Reino Velleste tuli meesjuunioride arvestuses kaarraja harjutuses 116 tabamusega 125-st võimalikust 12. kohale. Meeste 300m standardharjutuses sai Meelis Kiisk 1139 silmaga 25.koha, Eesti meeskond koosseisus Meelis Kiisk, Ain Muru ja Aivar Kuhi sai selles harjutuses 7. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles