Vormel-1 sarjas palju kriitikat saanud reegel läheb tühistamisele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone.
Bernie Ecclestone. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja reegel, mille kohaselt hooaja viimasel etapil jagatakse topeltpunkte, läheb 2015. aastal tõenäoliselt ajalukku.

Sarja juht Bernie Ecclestone andis Singapuri GP eel mõista, et sõitjate ja ekspertide poolt kõva kriitkatule alla sattunud punkti järgmise hooaja reeglitesse ei kirjutata. «Ei tea. Ilmselt mitte. Me ju ei tea veel, kas see toimib, nii et sõltub sellest,» viitas Ecclestone tänavuse hooaja viimasele etapile Abu Dhabis, kus topeltpunktid esmakordselt välja jagatakse. «Mulle tundus lihtsalt, et see hoiaks pinget üleval. Muidu sõidaksid kõik viimased kolm-neli etappi niisama, mitte tiitli nimel,» sõnas Ecclestone ESPNile.

Tema esialgse plaani kohaselt oleks topeltpunktide süsteem kehtinud enam kui ühel osavõistlusel. «Oleksin tahtnud, et see reegel oleks kehtinud kolmel viimasel etapil. Siis oleks publik arvanud, et igaüks võib veel võita. Aga kõik ütlevad, et ma olen hull, nii et las ta siis jääb,» sõnas Ecclestone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles