Noored mehed hakkavad Tartu mängu looma

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartlaste uuenenud meeskonna värske sidemängija Georgi Topalov tõstmas, kogenud Argo Meresaar (paremal) ja Kevin Soo löögivalmis.
Tartlaste uuenenud meeskonna värske sidemängija Georgi Topalov tõstmas, kogenud Argo Meresaar (paremal) ja Kevin Soo löögivalmis. Foto: Margus Ansu

Tartu võrkpallimeeskonna koosseis on kolmandiku ulatuses vahetunud ning võtmeroll on usaldatud kahele noorele sidemängijale.  

Kevadel Eesti meistriks tulnud Tartu Big­banki võrkpallimeeskonna peatreener Andrei Ojamets alustab uut hooaega puhtalt lehelt, kevadine meistritiitel tema jaoks mingit rolli ei mängi. «See on ajalugu, tegemist on peaaegu uue võistkonnaga ja eelmine hooaeg siia ei puutu,» sõnas Ojamets.

Tartul on vahetunud sisuliselt kolmandik meeskonnast, sealhulgas mõlemad sidemängijad. Mängu hakkavad juhtima 21-aastane bulgaarlane Georgi Topalov ja verinoor Robert Viiber. Topalov siirdus eelmisel hooajal poole pealt Rootsi liigasse.

«Eks me teatud mõttes riskisime tema palkamisega, noor ja tundmatu. Samas sain tema kohta piisavalt infot ja annet on. Saab olema huvitav näha, kuidas meeskond kokku klappima hakkab, sidemängijate vahetus annab täiesti uue käekirja ja näo. Näis, kuidas noored mehed pingele ja koormustele vastu peavad,» rääkis treener.

Teine sidemängija Viiber on kõigest 17-aastane. «See on kindlasti klubi jaoks pikema perspektiiviga otsus, pilk tulevikku. Palju meil ikka Eestis selliste mõõtudega sidemehi on,» kommenteeris Ojamets kahemeetrist mängijat. «Eks Caicsiga (mitu hooaega Tartu põhisidemängijaks olnud lätlane Artis Caics – toim) oldi harjutud, ent usun, et ehk oligi mingisugust muutust vaja,» lisas Ojamets.

Palju muudab ka eelmise hooaja liidri, diagonaalründaja Renee Teppani äraminek Itaalia meistriliigasse, ent põlvevigastusest ja sellele järgnenud operatsioonist on taastunud kogenud Argo Meresaar, kes eelmise hooaja lõpus ei saanud Tartut aidata. «Argo peale langeb nüüd suurem koormus, kuid hetkel lähevad tema paranemise osas asjad paremuse poole ja usume, et ta saab korralikult mängima,» ütles juhendaja. «Me ei hakanud eelmise hooaja lõpus teda liiga vara platsile tooma, sellel poleks mõtet olnud.»

Tarkust juures

Kogemust annab juurde ka eestlastele ammu tuttav nurgamees Denis Sintov Moldovast, kes hetkel on kerge jala­traumaga hädas. «Denisi tulekuga on mängijatarkust ja kogemusi kõvasti juures, ta on lisaks Eestile mänginud näiteks Venemaal ja Türgis ning saanud kõva kooli.»

Eelmisest hooajast jätkavad ka Rait Rikberg, Robert Täht, Kristo Kollo, Taavi Nõmmistu, Henri Treial ja Kevin Soo. Tartu eest hakkab ilmselt taas mängima ka Priit Luik, kes on tippvõrkpallist mõnda aega eemal olnud.

Enne reedest kohtumist Soome meistriga olid tartlased kaks kontrollmängu pidanud Võru ja TTÜga. «Muidugi oleks ettevalmistusega juba juulis tahtnud alustada, aga midagi pole teha, raha seab piirid. Suur väljaminek on sel aastal eurosari,» sõnas peatreener.

Tartu mängib üle mitme aasta taas eurosarjas, kui osaletakse CEV Cupil. Tartu vastaseks on Saksamaa meeskond TV Ingersoll Bühl, kus mullu mängis ka kaks eestlast – koondislased Martti Juhkami ja Andri Aganits. «Esimene tõsisem proovikivi selle võistkonna jaoks, eks aeg näitab, kuidas sellega toime tuleme. Kindlasti on see huvitav kogemus. Samas ideaalne oleks see, kui mängiksime Euroopas pidevalt.» Eurosari algab novembri alguses.

Soosikukoormat ei soovi

Ojametsa sõnul ei mäleta ta oma treenerikarjääri jooksul Eestis nii massilist mängijate ja treenerite liikumist kui algava klubihooaja eel.

«Eks meile niikuinii pannakse seda soosikukoormat, sest oleme meistrid, aga ma ise kellegi peale favoriidikoormat küll ei julge panna, nii palju on olnud muudatusi, et raske oleks midagi ennustada. Olen treenerina ametis olnud 90ndate algusest, aga sellist vahetusterallit küll ei mäleta. Võru on uues kuues, Järvamaa näol on täiesti uus klubi, pluss kolmel klubil on uued treenerid, lisaks mängijaid on väga palju tulnud ja läinud. Ka siin mängivad leegionärid on paljud Eesti publiku jaoks täiesti uued näod,» vaatas Ojamets algavale hooajale otsa. «Ja kuuldavasti on neist mitmed ka väga korraliku tasemega, saab põnev olema.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles