Postimehe otsepilt: üheksakesi jäänud Flora alistas tulises mängus Tammeka

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel alistas FC Flora täna võõral väljakul 4:2 Tartu Tammeka ja jätkab tabeliliidrina.

Flora asus kohtumist 26. minutil Albert Prosa tabamusest juhtima, 36. minutil suurendas eduseisu Irakli Logua, 39. minutil Zakaria Beglarišvili ja 62. minutil realiseeris penalti Markus Jürgenson. 66. minutil lõi Tammeka poolel ühe värava tagasi Rauno Tutk ning neljandal üleminutil realiseeris ta ka penalti, tehes lõppseisuks 4:2 Florale.

Flora lõpetas kohtumise üheksakesi, kuna 81. minutil teenis teise kolllase kaardi Sergei Mošnikov ning teisel üleminutil eemaldati Karl-Eerik Luigend.

Tänases esimeses mängus oli Nõmme Kalju 3:1 üle Paide linnameeskonnast ning Jõhvi Lokomotiv alistas 3:2 Narva Transi.

Tabeliseis: 1. FC Flora 70 punkti, 2. FC Levadia 69, 3. Nõmme Kalju 66, 4. Sillamäe Kalev 61, 5. FC Infonet 51, 6. Paide linnameeskond 28, 7. Narva Trans 27, 8. Tartu Tammeka 22, 9. Tallinna Kalev 12, 10. Jõhvi Lokomotiv 12.

Enne mängu:

Sel hooajal on meeskonnad omavahel kohtunud kolmel korral. Kaks korda on Flora võtnud kolm punkti, aga 19. augustil suutis Tammeka kodus pealinnaklubiga viigistada.

Viimati mängis Flora võõrsil Paidega ning viimaste minutiteni oli tablool 1:1 viigiseis. Kastanid tõi tulest välja Sander Post, kes lõi Flora võiduvärava neljandal lisaminutil. Tammeka viigistas teisipäeval 1:1 kodus Tallinna FC Infonetiga. Tammeka värava autoriks oli 89. minutil Kaarel Kiidron.

Flora peab tabelis taas esikoha säilitamiseks täna kindlasti võitma, sest eile möödus neist oma 30. vooru mängu pidanud Tallinna Levadia, võites 5:0 Tallinna Kalevit. Florale hingab omakorda kuklasse Nõmme Kalju. Tammeka ei ole küll matemaatiliselt veel liigasse püsimajäämist kindlustanud, kuid samas edestatakse 8. kohal olles lähimat jälitajat juba kümne punktiga ning mõelda võib isegi kuuenda koha püüdmisest.

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Tulemas on raske mäng Floraga. Proovime tiitliheitluses kaarte segada ja Floralt punkte röövida.»

Tammeka väravavaht Karli Kütt: «Kui suudame Flora mängutempole vastu pidada, siis võime punkte röövida küll, eelmised voorud on näidanud, et Floral meiega kerge ei ole. Meeskond on motivatsiooni ja tahtmist täis ning seekordseks kodumänguks on tagasi ka kaartidega väljas olnud mehed. Loodan, et tuleb palju publikut ja läheme Tammal kindlasti hambaid näitama.»

Flora peatreener Norbert Hurt: «JK Tammeka on liikumas heas rütmis. Suurte klubide vastu on suudetud näidata head mängu. Meilt nõuab see mäng distsipliini ja võitlusvaimu. Meeskond on teinud tööd heas rütmis ja on valmis laupäevaseks mänguks.»

Flora äärekaitsja Markus Jürgenson: «Mõni nädal tagasi kaotasime antud meeskonnale punkte, nüüd teeme kõik endast oleneva, et sama asi ei korduks. Praeguses hooaja etapis võtame ühe mängu korraga ja ei mõtle sellest laupäevast kaugemale. Ootame oma toetajaid ka sel korral Tartusse mängule, sest mida rohkem on neid, seda edukamad me oleme.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles