Käsipalli EMil hakkab tulevikus mängima 24 koondist

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Patrail.
Mait Patrail. Foto: Eesti käsipalliliit

Dublinis toimub sel nädalavahetusel Euroopa Käsipalliföderatsiooni kongress, kus muuhulgas kinnitati ka Euroopa meistrivõistluste süsteemi muudatus.

Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril osaleb tulevikus 24 meeskonda senise 16 asemel. Esimest korda toimub 24 meeskonna osavõtul turniir 2020. aastal, kus kolm korraldajat Rootsi, Austria ja Norra sellist võistlusformaati kasutavad.

24 meeskonda on jagatud kuueks alagrupiks, igas grupis neli meeskonda. Finaalturniiri mängud mängitakse kuues erinevas spordihallis ja kolmes erinevas riigis. Iga alagrupi kaks paremat pääsevad edasi vahegrupimängudele, kus mõlemas grupis on kuus meeskonda. Vahegrupimängud mängitakse samuti kahes erinevas riigis või hallis. Koha- ja finaalmängud toimuvad ühel nädalavahetusel ühes riigis.

Muutub ka kvalifikatsioonisüsteem, kus esimest kvalifikatsiooniosa enam ei mängita. Kõik meeskonnad jagatakse nelja osalejaga alagruppidesse, millest paremad pääsevad finaalturniirile.

2020. aasta jaanuaris mängitakse finaalmängud ja kohamängud üle 24 000 pealtvaatajat mahutavas Tele2 Arenal Stockholmis. Finaalturniiri alagrupimängud mängitakse Austrias Viinis ja Grazis, Norras Trondheimis ja Rootsis Stockholmis, Göteborgis ja Malmös. Vahegrupimängud toimuvad Viimsis ja Malmös.

Kongressil otsustati ka, et 2018. aasta EM-finaalturniir meeste käsipallikoondistele toimub Horvaatias, naiste 2018. aasta EM-finaalturniir toimub Prantsusmaal. 2020. aasta naiste EM-finaalturniiri korraldavad Norra ja Taani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles