Marko Albert läbis treeningtsükli raames Lanzarote poolpika Ironmani

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Albert.
Marko Albert. Foto: Bob Foy

Hawaii Ironmaniks valmistuv Marko Albert võistles täna Lanzarote poolpikal Ironmanil, kus ta ajaga 4:08:13 ületas lõpujoone viiendana. Alberti sõnul oli võistlus pigem treeningu eesmärki täitev.

Kolme nädala pärast toimuval triatlonimaailma tippsündmusel startiv Albert alustas vaatamata kurnavale treeningtsüklile võistlust teravalt, läbides 1,9 km pikkuse ujumisetapi päeva parima ajaga. Belglane Alex Zeebroek tihedalt kannul, liikus eestlane esimesena ka rattarajale.

Rattatrassil möödusid eestlasest peagi küll kuus konkurenti, kuid vahed esikümne meeste vahel üldiselt suureks siiski ei kärisenud. Vaid prantslane Romain Guillaume suutis endale liidrina kolmeminutilise edu ülejäänute ees kätte võidelda, ehkki võistluse edasine käik näitas selgelt, et võiduks sellest täna ei piisanud.

Head jooksukiirust näidanud inglane Will Clarke ja hispaanlane Victor Del Corral püüdsid prantslase jooksuraja teisel poolel kinni ning tõrjusid ta kolmandaks. Samas järjestuses ületati lõpuks ka finišijoon. Võidumehest Clarke´i aeg oli Lanzarotel 4 tundi 4 minutit ja 17 sekundit.

Jooksu käigus kaks kohta tõusnud Albert lõpetas võistluse viiendana, kaotust Clarke´ile kogunes 4 minutit ja 2 sekundit. Et käesoleva võistluse näol oli Alberti jaoks tegemist ühe osaga raskest ja väsitavast treeningtsüklist, jäi eestlane enda lõpptulemusega ise suhteliset rahule.     

Tänase Lanzarote võitlusega lõppes Albertil ühtlasi ka viimane treeningperiood. Alberti sõnul on enamus Hawaii ettevalmistavatest treeningutest nüüdseks tehtud ning peagi ootab teda ees juba sõit kaugele võistluspaika, Kailua-Kona saarele.

Hawaii Ironman toimub kolme nädala pärast, 11. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles