16-aastane eestlane võitis kaks sõitu Rootsi vormel-Renault sarjas

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron.
Ralf Aron. Foto: Rein Luik

Scuderia Nordica noor vormelisõitja Ralf Aron võitis Rootsi vormel-Renault 1.6 sarja viimasel etapil mõlemad võistlussõidud ja sellega kerkis hooaja võidukaimaks sõitjaks viie esikohaga.

Rootsi sarja viimane etapp sõideti Mantorp Parki ringrajal ja juba vabatreeningutel näitasid mõlemad Scuderia Nordica võistkonna sõitjad, nii Ralf Aron kui rootslane Oliver Söderström stabiilselt häid aegu. Eriti tasavägiseks kujunenud kvalifikatsioonis näitas parimat aega Aron, kes edestas Söderströmi vähem kui sekundikümnendikuga. Kolmandaks kiireim oli sarja üldliider Joonas Lappalainen, kelle kaotus Aronile oli vaid 0,120 sekundit.

Esimeses sõidus tegid väga hea stardi nii Aron kui Söderström ning vähehaaval hakkas Aron oma edumaad kasvatama nii Söderströmi kui rootslasega ägedat võitlust pidanud Lappalaineni ja Lukas Sundahli ees. Finišis oli Ralf Aroni edu teisena lõpetanud Söderströmi ees kasvanud juba enam kui kaheksale sekundile.

«Kvalifikatsioonis läks meil mõlemal Oliveriga väga hästi,» kommenteeris Ralf Aron. «Start õnnestus ja peagi sain kiiresti vahe teistega sisse sõita, millele aitas kaasa ka Oliveri võitlus konkurentidega.»

Kiirem ringiaeg esimeses sõidus tagas Aronile parima stardikoha ka teiseks võistlussõiduks. Teinud suurepärase stardi, kasvatas Aron peagi taas vahe lähimate konkurerentide mitmele sekundile. Neli ringi enne finišit toimunud avarii tõi rajale ohutusauto, mis püsis seal kuni eelviimase ringini. Kordusstart sujus Aronil igati edukalt ja finišilipu langedes oli Ralf Aron saavutanud juba hooaja viienda etapivõidu Rootsi sarjas. Oliver Söderström lõpetas võistluse 7. kohaga.

«Teises sõidus sain jälle stardist hästi minema ja hakkasin vahet kasvatama, aga siis juhtus kuskil tagapool avarii ja ohutusauto sõitis rajale,» rääkis Ralf Aron. «Aga ka kordusstardis polnud mul probleeme ja nii võitsin ka teise sõidu.»

Kokkuvõttes saavutas Gustav Adolfi Gümnaasiumis õppiv 16-aastane Ralf Aron sarjas 6. koha, kuid sealjuures tuleb arvestada, et hooaja põhirõhk on tänavu olnud Põhja-Euroopa karikasarjal (NEC) ja seetõttu jäid Aronil sõitmata neli võistlussõitu. Sellegipoolest kogunes talle esikohti üks rohkem kui sarjavõidu saavutanud Joonas Lappalainenile. Oliver Söderström saavutas sarja kokkuvõttes 8. koha.

Järgmisena seisavad Scuderia Nordica sõitjatel ees kaks viimast etappi NEC sarjas, kus Aron hoiab punktitabelis 3. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles