Madridi Real leidis mooduse hiiglasliku võlakoorma vähendamiseks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali kodustaadion Santiago Bernabeu
Madridi Reali kodustaadion Santiago Bernabeu Foto: SCANPIX

Madridi Reali jalgpallimeeskond on ajalehe AS teatel leidnud viisi, kuidas vähendada oma hiigelsuurt võlakoormat.

Äsja viimase majandusaasta tulemused avalikustanud Reali võlg on kerkinud juba 602 miljoni euroni, mis tähendab mulluse aasta ja 541 miljoni euroga võrreldes 11,3% suurust kasvu. Sellest summast võlgnetakse 75 miljonit pankadele ning 241 miljoni näol on tegemist pikaajalise laenuga.

Realile valmistab aga enim muret ülejäänud 361 miljoni suurune võlasumma, mis võlgnetakse lühiajalistele laenuandjatele. Hiigelsuurt võlakoormast on Real kandnud juba mitme viimase aasta jooksul ning peab nüüd plaani seda summat vähendama asuda, müües oma kodustaadioni Santiago Bernabeu nimeõigused.

Kuna Real soovib ka staadionit lähiaastate jooksul renoveerida ning seegi nõuab kümneid miljoneid eurosid, on ASi väitel Santiago Bernabeu nimisponsoriks saamas lennufirma Fly Emirates, kelle logo kaunistab viimased paar aastat Reali meeskonna mängusärke. ASi väitel soovib Real siiski säilitada staadioni nimes ka mingi osa klubi legendaarse juhi Santiago Bernabeu de Yeste nimest ning seega võib uus nimekuju olla näiteks Fly Emirates Santiago Bernabeu, Fly Emirates Bernabeu või Bernabeu Fly Emirates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles