Kuula: maruvihane Grosjean kirus laguneva auto maapõhja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romain Grosjean (esiplaanil).
Romain Grosjean (esiplaanil). Foto: SCANPIX

Lotuse vormel-1 meeskonna sõitja Romain Grosjean peab Singapuri etappi alustama alles 16. stardiruudust, sest eilse kvalifikatsiooni teises voorus lagunes tema autol mootor. Prantslane ei jätnud tiimiga peetud raadiosides enda teada, mida ta asjast arvab.

«Uskumatu! Kuradi mootor! Kuradi mootor!» vandus Grosjean.

«Saime aru, Romain. Meil on väga kahju. Probleem on sama mis vabatreeningutel,» vastati talle boksist.

«Ei huvita!» põrutas Grosjean seepeale. «See on juba liig, tõepoolest!»

Lotuse tulemused on tänavu olnud allpool arvestust ning seda paljuski Renault’ jõuallikaga seotud probleemide pärast. Grosjean tunnistas pärast ajasõitu, et emotsioonid said temast võitu. «Ma ei taha tõesti avalikult kaevelda, aga kohati on toimuv meie kõigi jaoks niivõrd raske. Me ei palu ju enamat kui vaid ühte probleemivaba ringi,» ohkas ta. «Kõik nägid nii palju vaeva, kvalifikatsiooni alguses sujus üle pika aja kõik kenasti ja siis taas...»

Kui eelmisel hooajal jõudis Grosjean kuus korda poodiumile ja lõpetas MM-sarja seitsmendana ning tema tiimikaaslane Kimi Räikkönen teenis lisaks ühele etapivõidule veel seitse poodiumikohta ja oli kokkuvõttes viies, siis tänavu on Grosjeanil seniselt 13 etapilt parima tulemusena kirjas vaid kaks kaheksandat kohta ning koguni kuus katkestamist. Mullu tiimide seas kõrge neljanda kohaga lõpetanud Lotus on kogunud ainult kaheksa punkti ja on tabelis alles kaheksandal real.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles