Kehra alistas Balti liiga põnevuslahingus Põlva Serviti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käsipalli Balti liiga uus hooaeg tõi kohe esimesel nädalavahetusel kaasa koduse klassikalise põnevusheitluse, kui Kehras läksid omavahel vastamisi kohalik Horizon Pulp&Paper ning nende igipõline rivaal Põlva Serviti. 27:25 võidu sai Kehra meeskond.

Postimees tõi kell 14 alganud mängu otsepildis vaatajani, mäng on ka järelvaadatav.

Üleplatsimehena viskas Jankovski kehralaste kasuks 9 väravat. Indrek Napsep, Marko Slastinovski ja Kaspar Lees said kirja 4, Jorma Käsper, Maksim Meier ja Kaimar Lees 2 tabamust. Serviti poolel tegid skoori Ardo Puna 5, Andreas Rikken, Pavel Turajev ja Carl-Eric Uibo 4, Henri Hiiend 3, Raiko Rudissaar ja Henri Sillaste 2 ning Tõnu Jõks 1 värava võrra.

Kehralased kogusid kahe päevaga kolm punkti ning hoiavad avanädalavahetuse järel Riihimäe Cocksi järel teist kohta, mullune Balti Liiga hõbe Serviti on punktita.

Riihimäe Cocks tõusis ülekaaluka võiduga liidriks

Teises pühapäevases kohtumises alistas Riihimäe Cocks kodus ülekaalukalt Vilniuse VHC Šviesa, visates avapoolajaga pea sama palju väravaid kui leedukad kogu kohtumise jooksul. Lõpptulemuseks kujunes 39:22 (21:9), Soome meistri resultatiivseim oli Andrei Buciuman 7 tabamusega, eestlastest viskasid Antti Rogenbaum ja Kristo Voika 2 väravat. Cocks tõusis kahe võiduga kahest mängust ka Balti Liiga liidriks.

Laupäeva õhtul olid Brestis vastakuti kaks Valgevene klubi ning veidi üllatuslikult alistas kodus mänginud HC Meškov kahe viimase aasta Balti Liiga võitja Minski SKA 32:25 (20:14). Mõlemad tiimid kasutasid peamiselt duubelmeeskonna pallureid, sest näiteks Meškovi esinduskoosseis mängis vahetult enne Balti Liiga mängu samas saalis kohtumise tugevas SEHA Liigas. Sergei Mihhaltšuk viskas võitjatele 10 ja Artur Karvatski SKA kasuks 12 väravat.

Igal juhul algas 2014/15 hooaeg Balti Liigas väga põnevalt ja ka üllatuslikult, sest mullused finalistid on avanädalavahetuse järel punktita! Mängud jätkuvad juba kahe nädala pärast kui HC Kehra/Horizon Pulp&Paperit ootab ees raske kahemänguline reis Valgevenesse ning Serviti piirdub ühe kodumänguga Vilniuse VHC Šviesa vastu.

Enne mängu:

Eile alanud hooaja avavoorus jäi Eesti klubide saagiks jäi vaid üks punkt. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper mängis koduväljakul 30:30 (13:12) viiki Vilniuse VHC Šviesaga, Põlva Serviti aga kaotas võõrsil Riihimäe Cocksile 23:29 (11:14).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles