Rootsis turniiri võitnud Zopp teeb koostööd nimeka rootslasest treeneriga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp.
Jürgen Zopp. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti meeste tennise esinumber Jürgen Zopp, kes sel nädalal võitis Rootsis Danderydis toimunud 15 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga turniiri, jätkab endiselt kindla treenerita, kuid teeb koostööd nimeka rootslase Peter Carlssoniga.

Zoppi koostöö soomlasest treeneri Pasi Virtaneniga sai juulikuus läbi ja Zopp otsustas jätkata ilma konkreetse juhendajata. «See on teadlikult võetud paus, et vaadata, kuidas selg vastu peab,» rääkis Zopp. «See, et Pasit praegu enam ei ole, on tingitud minu seljavigastustest. Keeruline on koostööd teha, kui vahepeal on 6-7 kuud pausi ja siis peab taas koostööd jätkama. Seetõttu otsustasin need kuus kuud hooaja lõpuni rohkem omapead olla. Praegu keskendun sellele, et füüsis oleks korras ja siis saab edasi mõelda treeneri palkamisele,» rääkis Zopp.

Eesti esinumber selgitas, et praegu saab ta Rootsis Good to Great nimelises akadeemias treenides kasutada nimeka treeneri Peter Carlssoni teeneid, kuidas otseselt rootslane tema juhendaja ei ole. «Ta on sealse akadeemia treener ja juhendab mind oma teise mängija kõrvalt,» rääkis Zopp ning lisas, et rootslane oli teda toetamas ka sel nädalal võidukalt lõppenud turniiril.

Pärast praeguse hooaja lõppu on Zoppil plaanis siiski võtta taas lepinguline treener: «See on fakt, et mul on tulevikus treenerit vaja, aga selle hooaja mängin omapäi ära ja siis hooaja lõpus vaatame, mis seisud on.»

Pikalt seljaga hädas olnud Zopp kinnitas, et praegusel hetkel on tervis korras ja selg pidas vastu isegi pingelise turniiri. «Eks selg vajab ikka hoolt, pean harjutusi tegema ja vahepeal annab ikka tunda, aga tegelikult on praegu olnud väga okei. Rootsis oli näiteks viis mängu järjest ja selg üldse ei seganud,» andis Zopp mõista, et tervisega hetkel muret pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles