Flora muutis oma seisu tiitliheitluse kulminatsiooni eel keerulisemaks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norbert Hurt.
Norbert Hurt. Foto: Peeter Langovits

Eesti jalgpallimeistrivõistluste 30. voor suuremaid üllatusi ei pakkunud, kuid alates sellest nädalast alustavad tiitlipretendendid omavaheliste heitlustega. Esimese olulise lahingu eel pani FC Flora ennast aga juba raskesse seisu.

Tänavu mitmel puhul Tartu Tammekaga hädas olnud FC Flora oli lõppenud nädalavahetusel tunduvalt kindlam. Võõrsil asuti isegi 4:0 juhtima, ja kui lõpus lubati tartlastel kaks väravat tagasi lüüa, siis valusamaks löögiks on nende jaoks kindlasti kahe poolkaitsja punased kaardid.

Laupäevase matši 81. minutil teenis teise kollase kaardi Sergei Mošnikov ja seetõttu saadeti ta väljakult ära. Teisel lisaminutil nägi aga jõhkra vea eest otse punast kaarti Karl-Eerik Luigend. Kuna tabeli liidril Floral on järgmise matšina kavas duell Nõmme Kaljuga, peavad nad selles olulises lahingus hakkama saama kahe tugeva mängumeheta.

«Tammekaga on meil sel hooajal olnud raskusi, kuid sel korral suutsime end kehtestada. Viimasel ajal tehtud töö on liikunud õiges suunas,» oli Flora juhendaja Norbert Hurt mängupildiga rahul, kuid tunnistas, et rumalalt teenitud kaardid on neile valus löök. «Olukorras, kus mäng oli juba tehtud, kaotasime pea. Meestes oli palju tahtmist ja mängiti liiga agressiivselt,» kahetses Hurt.

Kas kahe poolkaitsja puudumisel võiks Flora laupäevases matšis Kaljuga poolkaitses kasutada koondises sellel kohal tegutsevat Karol Metsa? «Täpsemalt korrigeerime koosseisu nädala jooksul. Alates esmaspäevast hakkame koosseisu küsimusega detailsemalt tegutsema,» vastas Hurt.

Kuigi Tammeka pidi kohtumisel vastu võtma kaotuse, tuli veidike rõõmu ka nende õuele: keskkaitsja Rauno Tutk lõi kauglöögist tõelise iluvärava. «Mis ta ikka, läks sisse! Panin jala paika, ja väga ilusasti, tundus vähemalt nii,» kommenteeris suvel Paidest Tammekasse siirdunud Tutk ise oma selle hooaja esimest väravat.

Raske võidu sai laupäeval kirja Flora järgmine vastane Kalju, kes alistas Paide linnameeskonna küll 3:1, kuid 2:1 eduseis saavutati alles 90. minutil ja lõppseis vormistati neljandal üleminutil.

Järgmised kolm vooru saavadki tiitliheitluses tõenäoliselt otsustavaks. 27. septembril mängivad omavahel Flora – Kalju, 4. oktoobril kohtuvad Levadia – Kalju ning pärast koondisemänge heitlevad 18. oktoobril Flora – Levadia.

Seejärel jääb pidada veel kolm vooru, kuid pinget jätkub ka sinna, kui esikolmikule kuklasse hingav Sillamäe Kalev kohtub eelviimases voorus võõrsil Kaljuga ja viimases voorus koduväljakul Floraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles