Pärnu on uue hooaja eel hädas otsustavusega

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selveri mehed (punastes särkides) võisid eile rõõmustada, Pärnu klubi mängijad olid kaotusmängus nõutud.
Tallinna Selveri mehed (punastes särkides) võisid eile rõõmustada, Pärnu klubi mängijad olid kaotusmängus nõutud. Foto: Tairo Lutter

Pärnu VK pidi Tallinn Cupi turniiril leppima viimase kohaga, Tallinna Selver sai kindla mänguga esikoha.

Kui varem on räägitud Pärnu tohutust võitlusvaimust, siis mina küll praegu ei tea, kus see on,» nentis Pärnu Võrkpalliklubi peatreener Avo Keel nädalavahetusel peetud Tallinn Cupi turniiri järel. Viimases mängus turniirivõitjaks tulnud Tallinna Selverile kaotanud ja viimaseks jäänud Pärnu meeskond ei osalenud turniiril küll täiskoosseisus, aga Keel tunnistas, et uue hooaja eel on põhjust muretseda.

Pärnu meeskond alustas Kalevi spordihallis toimunud turniiri edukalt: soomlaste Loimaa Hurrikaani võideti 2:1. Teises mängus kaotati aga 1:2 Jelgava Biolarsile ning eilses viimases mängus jäädi 0:3 (22, 21, 26) alla Selverile.

«Mind ei huvita tulemus, vaid see, miks me järjest selliseid seeriaid ära anname,» oli Keel pärast turniiri pettunud. «Näiteks esimeses geimis on seis 7:3 ja neist punktidest kuus on lihtsalt pallingud, aga me ei suuda mitte ühtegi enda kasuks kallutada. Mind ei huvita, kuidas meie mehed mängivad Selveri põhikoosseisu või Bigbank Tartu vastu, sest selliste meeskondade vastu mängid niikuinii täiega, kuigi ka seal võid end täis lasta ja ilmselt mõned lasevadki. Mind huvitab, kuidas antakse endast maksimum meeskondade vastu, kus mängivad mehed, kellel habe veel ei kasva,» ütles Keel. Treener oli pettunud Pärnu meeste mängus eilses viimases geimis, kus Selver saatis platsile mitu noormängijat, aga Pärnu ei suutnud siiski viiepunktilist eduseisu enda kasuks kallutada.

«Näiteks viimases geimis oleme ees 20:16 ja visuaalne pilt on selline, et mehed ootavad juba geimi lõppu ja arvavad, et on võidetud. Aga sellise mänguga ei pruugi seda geimi lõppu ju üldse tulla. Meil nii ongi, et kui 20 punkti saab täis, siis on nagu kõik. Meil ei ole otsustajat, pole meest, kes ära lööks,» tunnistas Keel.

Pärnu mängis turniiril mitme põhimeheta, sest vigastuste tõttu jäävad praegu eemale nii Hindrek Pulk, Timo Tammemaa kui ka Kardo Kõresaar. Keele sõnul ei ole mängijate puudumine aga vabandus. «Me ei saa suhtuda nii, et küll need kolm meest tulevad veel ja siis oleme päästetud. Mentaalne pool on ikka hapu.»

Vastupidiselt Pärnule võis Selveri peatreener Rainer Vassiljev oma hoolealustega igati rahule jääda. «Turniiriga saab igas mõttes rahule jääda, nii tulemuse kui mängupildiga,» rääkis Vassiljev. «Eks meil oli mitmeid eksimusi sidemängija ja ründajate vahel ja ründefaasis ei olnud mäng eriti ilus, aga seda rohkem oli võimalust kaitses mängida ja toodi ikka igasuguseid palle üles. Mõlemal meeskonnal oli tahtmine olemas,» kiitis Vassiljev peale Selveri ka Pärnu mehi.

Tallinna meeskonna juhendaja lisas, et eilne kindel võit Pärnu üle näitab siiski vaid hetkeolukorda, ent oktoobris algav hooaeg peaks tulema tasavägine. «Pärnul on mehi veel lisandumas ja kindlasti on neil käike küll ja küll. See kõik annab tunnistust, et ees on ootamas põnev hooaeg,» ennustas Vassiljev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles