Vladimir Klitško on valmis andma vastulöögi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško treeningsaalis.
Vladimir Klitško treeningsaalis. Foto: SCANPIX

Poksimaailma valitseja Vladimir Klitško pidi bulgaarlase Kubrat Puleviga tiitlimatšis vastamisi minema 6. Septembril, kuid ukrainlase trauma tõttu lükati matš edasi 15. novembrile. Treeningul biitsepsit vigastanud Klitško on praeguseks valmis treeningutele naasma.

Klitško mänedžeri Bernd Boente sõnul on ukrainlane piisavalt paranenud ja lähiajal võib ta hakata taas treenima, et olla matšiks Puleviga parimas vormis. Mitmete ekspertide arvates võib eelseisev matš olla 38-aastase Klitško jaoks üks raskemaid tiitlimatše.

Kui Pulevi leer süüdistas ukrainlast vahepeal ka vigastuse teesklemises, siis Klitško võtb asja rahulikult. «Vladimir püsib graafikus ja tema enesetunne on hea. Oleme õnnelikud, et tema vigastus ei olnud väga tõsine,» sõnas Boente ESPNile.

Klitško kaitseb 33-aastase Pulevi vastu WBA, IBFi ja IBO tiitleid. Seni kõigis 20 profimatšis löömatuks jäänud Pulev teenis õiguse Klitško välja kutsuda pärast seda, kui alistas 2013. aasta augustis ameeriklase Tony Thompsoni. Pärast väljakutsuja staatusesse kerkimist on Pulev pidanud kaks matši, kus on nokaudiga alistanud nii Joey Abelli kui ka Ivica Perkovici. Samas suutis Abell enne kaotust ka ise Pulevi korra põrandale saata.

Klitško on profikarjääri jooksul pidanud 65 matši, milles ta on võitnud 62 ja kaotanud 3. Nokaudiga on ta võitnud 52 matši. Viimati pidi ta kaotuse vastu võtma 2004. aasta oktoobris, kui ta jäi alla ameeriklasele Lamon Brewsterile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles