Katari MMi korraldajad andsid vastulöögi: turniir toimub kindlasti

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katari MMi korralduskomitee liikmed.
Katari MMi korralduskomitee liikmed. Foto: SCANPIX

Rohkelt maailma spordimeedias kõmu ja küsimusi tekitanud Kataris toimuv 2022. aasta jalgpalli MM sai täna uue peatüki, kui Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA täitevkomitee liige Theo Zwanziger avaldas arvamust, et suurturniir võetakse Katarilt siiski ära. Katari-poolsed turniirikorraldajad aga nii ei arva ning teatasid vastupidiselt, et MM toimub nende juures igal juhul.

Zwanzigeri sõnavõtt leidis täna rohkelt kajastust, kuigi tegemist oli FIFA täitevkomitee liikme isikliku arvamusega. «Mina isiklikult arvan, et 2022. aasta jalgpalli MM ei toimu Kataris,» väitis Zwanziger. «Arstid on öelnud, et nad ei saa sellistes tingimustes mängijaid väljakule lubada.»

Selline sõnavõtt pahandas aga Katari MMi korraldajaid ja nende kõneisik andis Zwanzigerile vastulöögi. «Katar võõrustab 2022. aasta MMi hoolimata Dr Zwanzigeri kommentaaridest, mis peegeldavad tema isiklikku arvamust, mitte FIFA vaateid,» teatas Katari MMi kommunikatsioonidirektor Nasser Al Khater oma avalduses. «Ainukeseks küsimuseks on MILLAL, mitte KAS. Me oleme valmis nii suveks kui talveks. Oleme FIFAle tõestanud, et MM on suvel võimalik tänu kaasaegsele jahutussüsteemile,» andis Al Khater mõista, et suviste temperatuuride kasutamine keelustava argumendina ei toimi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles