Saaremaa duatlonil võidutsesid Korman ja Kivioja

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Korman.
Hans Korman. Foto: Kristjan Teedema

Juba 20. korda toimunud Saaremaa duatlonil, mis ühtlasi kannab ka «Estonial» hukkunud Jaan Pehki ja Kristjan Raiendi mälestusvõitluse nime, osutusid tänavu võidukateks Hans Korman ja Kaidi Kivioja.

Kodustel karikaetappidel juba tavaks saanud traditsioonide kohaselt olid Saaremaa duatloni esimese jooksuetapi tempomeistriteks Mart Suurkivi ja Hans Korman, kellel kulus 8 km läbimiseks vastavalt 27.49 ja 27.51. Kolmandana, peaaegu minut esimestest hiljem, pääses rattarajale Harri Sokk ja neljandana ajaloo esimese Saaremaa duatloni võitja Ain-Alar Juhanson.

Rattaetapil hakkas tugeva sõitjana tuntud Sokk aga liidritele maruliselt lähenema ja vahetusalasse saabuti juba Kormaniga kõrvuti. Edu kolmandaks taandunud Suurkivi ees oli kasvanud kahele minutile. Siis tuli aga Sokul aga rattalt mahatulekul üle elada 2013. aasta Kiili duatloni stsenaarium - ta libises ja kukkus ning ühes sellega oli võistluse saatus  ka otsustatud.

Kormani võitu ei saanud sellest hetkest väärata enam miski ning Tabasalu Triatloniklubi kasvandik lõpetaski Saaremaa duatloni esimesena ajaga 1:35.52. Teisena finišeerus Sokk ajaga 1:36.10 ja kolmandana Suurkivi ajaga 1:37.38. Naiste arvestuses tuli ülekaalukalt võitjaks Kaidi Kivioja Karmen Aaviku ja Maret Metsa ees.

Saaremaa duatloni 20-aastane ajalugu sai alguse juba aastal 1994, mil Urmas Randma korraldusel peeti Saaremaal 1994. aasta Eesti Meistrivõistlused duatlonis. Võistluse korraldamisel lõid usinasti kaasa ka tolle aja Eesti andekamad triatleedid Jaan Pehk ja Kristjan Raiend, kelle jaoks jäi see paraku aga viimaseks võistluseks enne saatuslikku 28. septembri «Estonia» katastroofi.

Duatloni karikasarja viimane etapp toimub 4. oktoobril Tallinnas, Lauluväljaku ümbruses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles