Ära torgi tiigrit ehk Bengals ja Hunt NFLi tugevaim!

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt toob kaks punkti. Hunt (paremal) pidi juba äralööjale kallale pääsema, kui Tennessee Titansi mängija temastk kinni sai. Kuna viga tehti väravatsoonis, on tulemuseks safety ehk kaks punkti Bengalsile.
Margus Hunt toob kaks punkti. Hunt (paremal) pidi juba äralööjale kallale pääsema, kui Tennessee Titansi mängija temastk kinni sai. Kuna viga tehti väravatsoonis, on tulemuseks safety ehk kaks punkti Bengalsile. Foto: AFP/SCANPIX

Ekspertide arvates on hooaja kolmanda võidu saanud Cincinnati Bengals praegu parim meeskond kogu liigas.

Tennessee Titans ei tea lihtsat loodusseadust: tiigrit pole vaja torkida. Enne ameerika jalgpalli liiga NFL hooaja kolmanda vooru kohtumist lubasid Titansi mängijad Cincinnati Bengalsil, Margus Hundi koduklubil, hambad sõna otseses mõttes kurku lüüa. «Võtsime ähvardust isiklikult ja valisime lihtsa taktika: lööme esimesena ja kõvasti,» rääkis üks Bengalsi kaitse tugisambaid Domata Peko. Hoop oli valus, Titans purustati 33:7 ja Bengals kerkis meeskonna tugevust näitavates edetabelites esimeseks.

Esmalt tiigritorkimisest. «Titansi mehed pruukisid, jah, natuke suud. Et keegi ei ole Bengalsist seni jõuga üle olnud, aga nüüd tulevad nemad ning löövad meid Cincinnatis pikali,» muigas Hunt Postimehega vesteldes.

«See, mis juhtus, oli naljakas,» tõdes Bengalsi kaitsja Robert Geathers pärast mängu. «Meid ei löödud sel lihtsal põhjusel, et meie tümitasime neid algusest lõpuni. Ja kui keegi meist ka hoobi sai, siis vaatas vastasele silma ning küsis: «Kas see on kõik, mida sa suudad?»»

Titans ei saanud mängus kordagi jalgu alla. Alles neljanda veerandaja lõpus, kui mäng tehtud, saadi punktid kirja.

Ekspertide arvates on Bengals praegu kõige tugevam meeskond NFLis. Ajakiri Sports Illustrated asetas Bengalsi esimeseks juba enne kohtumist Titansiga ning põhjendas: «Atlanta Falcons alistati võimsa kaitse ja muljetavaldava rünnakuga. Bengalsi tugevus on reaalsus.»

Pärast Titansi purustamist kirjutas USA Today, et Bengals on parim. «Kas Bengalsil ongi nõrkusi? Nii rünnak kui kaitse on neil tipus. Vastastele lubanud vaid 33 punkti, vähem kui ükski teine tiim kolme vooruga. Ise on saadud 80 punkti, mis on AFC konverentsi paremuselt teine näitaja. Bengals on hetkel domineerija, alfaisane.»

Bengalsi kaitse ei ole tänavu kellelegi hingamisruumi andnud, vaid seisnud algusest lõpuni müürina. Parim näide Bengalsi kaitsejõust: Atlanta Falcons sai New Orleans Saintsi ja Tampa Bay Buccaneersi vastu kirja vastavalt 37 ja 56, kuid Bengalsi vastu vaid 10 punkti.   

Ookeanitagune meedia, muide, toob eraldi lõigus esile Hundi varjatud panuse, ka nii-nimetatud spetsiaaltiimis, kes tuleb platsile siis, kui vastased palli lahti või ära löövad. Statistikat meite mees suurt kirja ei saa, kuid tänu Hundile on peatatud nii mõnigi rünnak ning paaril korral on ta ajanud mängujuhi tiimikaaslasele sülle.

Tegelikult pidanuks Hundi arvele minema Titansi vastu kaks punkti – vastane üritas oma väravatsoonis äralööki, eestlane oli lööjale kallale pääsemas ning teda takistati määrustevastaselt (vaata pilti). Vastavalt reeglitele, kui viga sooritatakse väravatsoonis, on tulemuseks safety ehk kaks punki meeskonnale, kelle vastu viga tehti, ning ka pall läheb neile.

«Jään oma mänguga igati rahule,» teatas Hunt. «Kuigi statistika midagi erilist ei näita, tunnen, et olen olnud suur osa kaitsest ja eriti just spetsiaaltiimist.»

Bengals on üks kolmest meeskonnast Philadelphia Eaglesi ja Arizona Cardinalsi kõrval, kes jätkavad kaotuseta. AFC põhjadivisjonis ollakse liidrid, Baltimore Ravensil ja Pittsburgh Steelersil on kaks, Cleveland Browsnil üks võit.

Kuidas suhtuvad Hunt ja Bengalsi mängijad sellesse, et eksperdid neid tugevaimaks peavad?

Hunt: «Vaevalt keegi meist neid reitinguid vaatab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles