Liverpooli, Roma ja Monaco eurorahad võivad viibida

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli mängumehed
Liverpooli mängumehed Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalli katuseorganisatsioon UEFA võib Financial Fair Play (FFP) reeglistiku tõttu viivitada mitmele tippklubile Meistrite liiga alagrupifaasi jõudmise eest teenitud auhinnarahade väljamaksmisega.

Klubid nagu AS Roma, Liverpool ja Monaco ei pruugi oma auhinnaraha plaanitud ajal kätte saada puhtalt seetõttu, et kuna nad eelmisel aastal eurosarjades ei osalenud, siis nende finantsseisu FFP mõttes eelmise aasta kevadel ei kontrollitud. Kui UEFA arvab, et antud klubid on FFP reeglitega vastuolus olemise ohus, võib organisatsioon kontrolli ajaks peatada neile klubidele auhinnarahade väljamaksmise, vahendab Soccernet.ee.

Summad ei ole sealjuures sugugi tühised - Meistrite liiga alagrupiturniirile jõudmise eest ootab klubisid oktoobris ees 8,7 miljoni euro suurune rahasüst, mille viibimine võib juba sellega arvestanud klubide jaoks tähendada vähemalt ajutiselt võlgadesse sattumist. Kõige tõenäolisemalt lähevad põhjalikuma uurimise alla just Liverpool ja Monaco, kes jäid aastatel 2011-2013 kokku miinusesse ligi 120 miljoni euroga.

Eelmisel hooajal karistati lõpuks FFP reeglite rikkumise eest kokku üheksat klubi, nende seas Pariisi Saint-Germaini, Manchester Cityt ja Peterburi Zeniiti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles