Sõber: hetkel tundub, et selleks korraks on võistkond koos

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarva mängujuht Sten-Timmu Sokk (palliga)
Tarva mängujuht Sten-Timmu Sokk (palliga) Foto: Meelis Meilbaum

Nädalavahetusel said korvpallisõbrad Rakveres nautida suurepärast korvpalli, head atmosfääri ning visata esmase pilgu peale Eesti kolmele tugevamale klubile. Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber jagas turniiri järel oma mõtteid klubi kodulehe vahendusel.

«Sportliku poole pealt võib täitsa rahul olla, sest siin olid head võistkonnad ja oma sooritus oli ka normaalne – Tartuga poolaeg ja Kotkaga terve mäng. Teine pool oli ikkagi see, et nii palju rahvast oli vaatamas ja saime väga suure elamuse. Arvan, et Tarva ajal pole sellist turniiri meil kodus enne olnud,» kommenteeris Sõber turniiri üldist käiku.

«Esimeses mängus Tartu vastu oli esimene poolaeg täitsa tugev «4». Siis me vajusime natuke ära, kuna neil oli ikkagi pikem pink. Teises mängus Kotka vastu hiilgasid juba minu meelest ameeriklane Dave Haughton ja rääkimata teistest – Paiste, Jurtom, Sokk, Saare. Igati jäin poistega rahule. See töö, mis me nüüd oleme kaks ja pool nädalat teinud, sai teises mängus väga hästi ära realiseeritud.»

Lisaks kiitis Sõber Oklahoma meeskonna juurest testimisele võetud mängumeest Denarius Darbyt. «Teises mängus juba istus pingi peal Denarius Darby nimeline härrasmees. Täna tegi ta trenni ära ja praegu ausalt öeldes ei taha ära sõnada, aga siin on tegemist päris kõva klassiga mängumehega. Dave (Haughton) mängis ka korraliku mängu ja eks aeg näitab, kas meil on vajadust veel kedagi juurde võtta. Hetkel tundub, et selleks korraks on see võistkond koos,» rääkis peatreener.

Favoriidid Eesti meistritiitlile jäävad ka sellel hooajal Sõbra sõnul samaks. Rock ja Cramo on klassi võrra kõrgemad ning Tarvas võitleb maksimaalselt pronksi eest. «Noh, Rock ja Cramo on endiselt eesti lipulaevad. Nende vahel on ikkagi Eesti koondis laiali jaotatud. Tartus on koondise mehi kuus ja Tallinnas küll vähem, aga ikkagi võib öelda, et Eesti parimad korvpallurid on kahes suuremas klubis. Välistäienduste kohta on praegu raske öelda. Aga eks need kaks suurt klubi jäävad ikka endiselt favoriitideks kuldmedalile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles