Tagasilöök Siim-Sander Vene klubile: FIBA keelas suvel ostetud NBA kogemusega meeste kasutamise

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maalik Wayns (paremal) Žalgirise treeningul.
Maalik Wayns (paremal) Žalgirise treeningul. Foto: www.twitter.com

Eesti korvpallikoondislase Siim-Sander Vene koduklubi Kaunase Žalgiris on uue hooaja eel sattunud raskesse olukorda: nimelt peavad nad suure tõenäosusega alustama mänge ilma kahe sellesuvise suurostuta, sest neil on maksmata võlg kahele eelmisele mängijale ning seetõttu ei tohi Rahvusvahelise korvpalliliidu (FIBA) reeglite järgi uusi mängijaid kasutada.

Korvpalliportaal Sportando vahendas täna, et FIBA on Žalgirisele määranud uute mängijate registreerimise keelu, sest Kaunase suurklubi on endiselt võlgu varasemalt meeskonnas mänginud Marko Popovicile ja Milovan Rakovicile. Väidetavalt võlgneb Žalgiris mängijatele kokku ligi 660 000 eurot.

FIBA keeld tähendab, et Žalgiris peab uut hooaega alustama ilma kahe sel suvel värvatud tugeva täienduseta: kaasa ei saa teha eelmisel hooajal lühikest aega NBAs Los Angeles Clippersi ridadesse kuulunud Maalik Wayns ega Philadelphia 76ersi meeskonda kuulunud James Anderson.

Sportando vahendas Twitteri kaudu ka Žalgirise mänedžeri Paulius Motiejunase sõnu, kelle väitel on klubi optimistlik ja olukorra lahendamiseks peetakse läbirääkimisi mitmete pankadega. Samas lisas Motiejunas, et olukorda sooviti lahendada juba suvel, kuid see ei õnnestunud, ning klubil endal pole võlgade äramaksmiseks piisavalt vahendeid. Žalgirise mänedžeri kinnitusel peavad Wayns ja Anderson ilmselt tõesti Leedu liiga alguse vahele jätma:  «Kui olukord radikaalselt ei muutu, siis Anderson ja Wayns ei mängi esimeses mängus. Euroliiga alguseni on veel aega, aga tahaksime, et välismaalased mängiksid enne seda ka Leedu liigas.»

Leedu liiga uus hooaeg algab homme, Žalgirise esimeseks vastaseks on Nevesise meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles