Suur eelvaade käsipalli meistriliiga teisele voorule

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HC Kehra.
HC Kehra. Foto: Toomas Tatar

Sel nädalal peetakse Eesti meeste käsipallimeistrivõistlustel teine voor, kus lähevad vastamisi Aruküla – Viljandi, Audentes – Põlva Serviti, Tapa –Kehra ja Valga – Viimsi.

23.09. (kell 19.00) Aruküla Spordihoone: Aruküla SK – Viljandi HC

Aruküla alustas hooaega võõrsil 23:32 kaotusega Viimsi/Tööriistamarketile, Viljandi alistas aga kodus Audentese 48:21.

Aruküla peatreeneril Toivo Järvel jagub seekordsele vastasele vaid kiidusõnu. «Viljandil on noored andekad mängijad, kellel olemas karastus Eesti meistrivõistlustelt ja omaealiste EM-ilt. Neid on ootamas ees suur tulevik,» sõnas Järv. «Viljandi on ka hästi komplekteeritud, kus vahetused olemas igale positsioonile. Samuti täiendasid nad kahe hooaja vahel rivistust suurte kogemustega Kristo Järvega.»

Ka Aruküla sai suvel Eduard Makejevi ja Aleksander Tundi näol juurde kaks kogemustega mängijat. «Meil on nii noori, vanu kui ka kogenenud mängijaid, ent endiselt pole kedagi paremsisemise positsioonile panna,» tõdes Järv. «Hooaeg on aga alles alguses ja eks kevadel ole näha, kuidas kooslus paika loksus.»

Viljandi alustas hooaega 27-väravalise võiduga, kuid meeskonna juhendaja Marko Koksi meelest ei tähenda see midagi. «Audentes käis meil pooliku koosseisuga ning ma ei usu, et meie mängijad nüüd arvavad, et ka tulevikus kõik nii lihtsalt tuleb,» ütles Koks. «Siiski oli see kohtumine hea enda lahtijooksmiseks.»

Koks lisas, et Aruküla stiil peaks neile sobima. «Aruküla tahab mängu kiireks ajada ja meil pole selle vastu midagi. Aruküla uus väravavaht Tund kuulus kunagi Viljandi rivistusse ning on seega meie vanematele meestele hästi tuttav. Makejev lisab aga Arukülale kogemust,» kirjeldas Koks. «Kui seekord peaksime kaotama, siis katki pole midagi, sest oleme hooaja esimeseks eesmärgiks püstitanud karikavõistlused, mille finaalturniir toimub aasta lõpus Viljandis.»

23.09. (kell 19.15) Kristiine Sport: Audentes – Põlva Serviti

Audentes pidi avavoorus tunnistama Viljandis kohaliku meeskonna 48:21 paremust, Serviti sai kodus 29:21 jagu Tapast.

Audentese peatreeneri Riho-Bruno Bramanise sõnul on tal seekord kasutada rohkem mängijaid, kui nädal aega tagasi, ent probleeme jagub sellekski korraks. Serviti vastu jookseb väljakule ka valgalane Andris Celminš, kes viskas avavoorus Kehra puuri 20 palli. «Meil on probleeme joonemängijatega,» lausus Bramanis ja tõi välja, et Audentese skeem pole rajatud Celminšile. «Kõik vaatavad küll tema suunas, kuid mina ootan kogu meeskonnalt ühtset tegutsemist. Celminšil on tihe graafik ja ma ei tea palju teda üldse kasutame. Peame ka arvestama sellega, et seoses Dener Jaanimaa vigastusega kutsuti Andris Eesti koondisesse.»

Serviti alustas kodust hooaega küll võiduga Tapa üle, kuid Balti liigas kaotati võõrsil Riihimäki Cocksile ja Kehrale. Bramanise arvates võib põlvalasi nüüd kimbutada mõningane väsimus. «Me ei lähe kunagi kellelegi kaotama, kuid Serviti on alati tugev,» tõdes Bramanis. «Meie mõtleme rohkem enda asjadele. Tähtis on teha võimalikult vähe praaki ja hoida üleval meeskonnavaimu.»

Serviti juhendaja Kalmer Musting tõi samuti välja tiheda graafiku. «Meie jaoks on tulekul neljas mäng kuue päeva jooksul, kuid see käib asja juurde ning peame kõigeks valmis olema,» rehkendas Musting. «Audentest ei tohi me alahinnata. Juba hooaja avamatš Tapaga näitas, et tänavu meil lihtsaid vastaseid pole.»

Kuigi Serviti koosseis on suvega noorenenud, et tohiks see Mustingu arvates meeskonna füüsisele mõjuda. «Noored mehed ju taastuvadki kiiresti,» sõnas Musting. «Trennis oli näha, et noortel mängijatel on rohkem energiat, kui vanematel meestel.»

25.09. (kell 19.00) Tapa Spordikeskus: SK Tapa – HC Kehra

Tapa kaotas esimeses voorus võõrsil Servitile 21:29, tiitlikaitsja Kehra oli kodus 37:29 üle Kävalist.

Tapa jaoks pole hooaja alguse graafik kerge, sest kahes esimeses voorus on vastasteks mulluse hooaja kaks paremat meeskonda. «Peame kaotustega harjuma,» muigas Tapa peatreener Elmu Koppelmann, kelle hinnangul tuli meeskond avavaatusest auga välja. «Serviti vastu tegutsesime kenasti ja see andis enesekindlust juurde.»

Kohtumisest Kehraga Koppelmann imet ei oota. «Klassivahe räägib Kehra kasuks, aga üritame nende elu keeruliseks teha,» lausus Koppelmann. «Meie rivistuses on palju noori, ent noorus tuleb meile praegu kahjuks.»

Kehra hooaeg on käivitunud täiel kiirusel. Kohtumine Tapaga on tiitlikaitsjale 12 päeva jooksul kuuendaks mänguks. «Meil on hooaja alguses olnud probleeme koosseisuga, aga nüüd on taas rivis Viktor Skrõpak, Mikk Aasmaa ja Mihkel-Matteus Luik,» loetles kehralaste juhendaja Jüri Lepp. «Näiteks Balti liiga kohtumises Servitiga oli meil kasutada ainult üheksa väljakumängijat.»

Kehra alustas kodust hooaega võiduga Kävali üle, möödunud nädalavahetusel tehti Balti liigas viik Vilniuse Šviesaga ja alistati Serviti. «Leedulaste vastu mängisime viimase kümne minutiga maha viieväravalise edu, mis on lubamatu,» kurjustas Lepp. «Aga arvestades sellega, et pidime nendes kohtumistes läbi ajama pooliku koosseisuga, näitasime Serviti vastu teisel poolajal head käsipalli.»

28.09. (kell 14.00) Valga Spordihoone: Valga Käval – HC Viimsi

Käval alustas hooaega kaotusega, kui võõrsil jäädi 29:37 alla Kehra, Viimsi alistas aga kodus Aruküla 32:23.

Meistriliigaga liitunud Käval saab üle mitme aasta eliitseltskonnas oma oskusi näidata Valga publiku ees. «Kodumängud on alati tähtsad ja nendes õnnestumine annab hea enesetunde,» sõnas Kävali peatreener Andris Uibo. «Viimsi on tugev vastane, kuid kaotama me neile ka ei lähe.»

Käval jäi avavoorus Kehrale alla kaheksa tabamusega. Valgalaste poolelt tegi aga hiilgemängu Celminš, kes viskas 20 väravat. «Ilmselt võtab Viimsi meid nüüd tõsisemalt,» ennustas Uibo. «Celminši oskused on vastastele teada ja me ei saa ainult tema peale loota. Peame ka muid käike leidma.»

Viimsi juhendaja Ain Pinnoneni jaoks oli Celminši nii särav partii kehralaste vastu üllatav. «Arusaamatu, kuidas üks poiss loobib valitsevale meistrile 20 väravat,» imestas Pinnonen. «Kävali avavooru mäng näitas seda, et peame neid tõsiselt võtma.»

Pinnonen tõdes, et vastasest nad kuigi palju ei tea. «Nägin neid eelmisel hooajal esiliigas,» meenutas Pinnonen. «Neil on huvitav kooslus vanadest ja noortest,» vihjas Pinnonen sellele, et enamus Kävali mängijaid on sündinud möödunud sajandi 60-ndatel või 90-ndatel aastatel.

Tabeliseis: Viljandi HC 2, HC Viimsi2, HC Kehra 2, Põlva Serviti 2, Valga Käval 0, SK Tapa 0, Aruküla SK 0, Audentes 0 punkti.

Väravaküttide edetabeli tipp: Andris Celminš (Valga Käval) 20, Ott Varik (Viljandi HC) 11, Kaimar Lees (HC Kehra) 9, Rail Ageni (HC Viimsi) 8, Eduard Makejev (Aruküla SK) 8 tabamust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles