USAs kõvasti kaalu lisanud Nurger: varem lükati mind korvi alt lihtsalt minema

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Nurger Wichita State´i meeskonnaga.
Rauno Nurger Wichita State´i meeskonnaga. Foto: twitter

USAs Wichita State´i ülikooli korvpallimeeskonnas mängima hakkav Rauno Nurger on tugevate jõusaalitreeningutega korralikult kaalu lisanud ja tunneb end palju kindlamana.

Kohalik ajaleht analüüsis hooaja eel Nurgeri ja koos temaga ülikoolimeeskonda saabunud Rashard Kelly füüsilist vormi ning noortele meestele jagus rohkelt kiidusõnu. Eelkõige seetõttu, et mõlemad on suurt rõhku pannud jõutreeningule. 208 cm pikkune Nurger veetis eelmise aasta samuti USAs Sunrise Christiani korvpalliakadeemias, ka seal oli jõusaalitreeningul väga tähtis osa.

«Nad suudavad lauavõitluses oma kohta hoida, müksud ja sinikad ei tundu nende jaoks enam nii valusad ja nad ei vaju veebruariks ära,» seisis ajalehe analüüsis.

Nurger ise on edasiminekuga samuti rahul. «Jõusaalis treenimine oli Sunrise´is igapäevane asi. Siinne jõutreening sarnaneb sellele, millega seal eelmisel aastal kokku puutusin. Sunrise'i keskkooli jõudes kaalusin 97 kilo, sealt lahkudes oli kaal juba 104-105 kilo kandis,» sõnas nüüdseks juba 109 kilo kaaluv Nurger.

«Kaalu lisamine on mulle palju enesekindlust lisanud. Varem lükati mind korvi alt lihtsalt minema. Ka visetel olen tänu sellele kindlam, tunnen, et vise on stabiilsemaks muutunud. Ent pikk tee on veel minna,» analüüsis eestlane.

Ülikoolimeeskonna üldfüüsise treeneri Kerry Rosenboomi sõnul on Nurger ja Kelly jõusaalis teistele eeskujuks. «Nad ei passi kunagi niisama ja lähevad veel paremaks. Eesmärgid on meestel olemas ja nad ei kavatse oma võimalust lihtsalt oodata, vaid tahavad selle kiierlt kätte võidelda,» sõnas Rosenboom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles