NBA drafti suur põruja hakkas hoopis kikkpoksijaks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darko Milicic.
Darko Milicic. Foto: SCANPIX

Korvpalliliiga NBA noormängijate draft'is 2003. aastal teisena valitud Darko Milicici karjäär USA tippliigas oli suur pettumus, kuid nüüd üritab keevaline serblane läbi lüüa hoopis teisel alal - kikkpoksis.

Milicici valis 2003. aastal Detroit Pistons, kusjuures tol aastal oli draft'i esimene valik LeBron James ning pärast Milicicit leidsid endale uue klubi Carmelo Anthony, Dwyane Wade ja Chris Bosh. Serblane kogus aga NBA-karjääri jooksul keskmiselt vaid hädised 6 punkti ja 4,2 lauapalli mängus.

Paar aastat pärast Pistonsiga liitumist vahetati ta Orlandosse, liitus seejärel vabaagendina Memphisega ja jõudis lõpuks vahetustehingu järel New York Knicksi. Sealt kolis Milicic õige kiirelt Minnesotasse, kus tegi NBA-ajajärgu parima hooaja, visates keskmiselt 8,8 punkti mängus. Seejärel mängis ta ühe mängu Boston Celticsi särgis, kuid jäi siis taas tööta.

Nüüd on 29-aastane Milicic veebilehe nbaserbia.com teatel aga sõlminud kodumaal lepingu, et astuda ringi kikkpoksijana. Tema esimene vastane peaks selguma õige pea.

Korvpallurikarjääri jooksul paistis tuline serblane silma mitme mänguvälise intsidendiga, millest ilmselt tuntuim on tema roppustest kubisev tiraad kohtunike aadressil, kui Serbia koondis kaotas 2007. aasta EMil lisaajal Kreekale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles