Bild: Alonso tahab liituda MM-sarja ühe kehvema tiimiga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida toob tulevik Fernando Alonso jaoks?
Mida toob tulevik Fernando Alonso jaoks? Foto: SCANPIX

Saksamaa spordileht Sport Bild on lagedale tulnud esmapilgul hullumeelsena kõlava teooriaga – praegu Ferraris kihutav Fernando Alonso tahab tuleval hooajal liituda Lotusega, mis on tänavusel hooajal kogunud vaid kaheksa punkti ning tiksub enamasti koos Caterhamide ja Marussiatega võistlejaterivi lõpus.

Bild aga selgitab sellise plaani tagamaid – nimelt otsib Alonso mänedžer Flavio Briatore hispaanlasele uueks hooajaks meeleheitlikult uut tiimi. Lotus peaks järgmisel hooajal kasutusele võtma konkurentsivõimelised Mercedese jõuallikad, mis lubaks neil kõigi eelduste kohaselt MM-tiitli eest võidelda. Rahastajaks tuleb aga moeärimees ja multimiljardär Lawrence Stroll, kes peab küll praegu läbirääkimisi ka Sauberi tiimi ostmiseks.

Blicki teatel on nii Briatore kui ka vormel-1 sarja juhtiv Bernie Ecclestone soovitanud Strollil investeerida just Lotusesse. Tiimi konkurentsivõime on kahtlemata ka Strolli huvide seas esikohal, kuna moeäriga 1,8 miljardit eurot kokku ajanud kanadalane tahab ühte autosse sõitma panna oma poja Lance’i, kes kuulub praegu Ferrari noorsõitjate tiimi ning juhib tänavu suure eduga vormel-4 sarja hooaega.

Bildi sõnul jooksis nädalavahetusel peetud Singapuri etapil Alonso ja Ferrari vahelt lõplikult läbi must kass, mistõttu Itaalia meedia hakkas kirjutama kindlas kõneviisis lugusid hispaanlase lahkumise kohta. Il Giornale teatel soovib äsja viisakalt vallandatud Luca di Montezemolo asemik Sergio Marchionne juhtida tiimi uude ajajärku ning on nõus selle nimel ohverdama ka Alonso. Gazzetta dello Sporti teatel on aga Alonso Ferrarit juba teavitanud, et soovib hooaja lõppedes teise tiimi siirduda.

Selge on, et Alonso pole rahul ei auto ega tiimi esitustega. Briatore on hispaanlase teeneid pakkumas käinud ka Red Bullile, kes lükkas aasta jooksul juba teist korda sellise võimaluse tagasi. Väidetavalt on Briatore üritanud isegi Mercedesele auku pähe rääkida, et nood vahetaksid Alonso Lewis Hamiltoni vastu, selle mõtte laitis aga maha Mercedese tiimi mõjukas nõuandja Niki Lauda.

Samuti on Bildi sõnul peetud läbirääkimisi Alonso siirdumise üle McLarenisse. Tiim hakkab järgmisest hooajast kasutama Honda mootoreid ning jaapanlased soovivad kindlasti meeskonnas näha vähemalt ühte supertähte. Samas on Alonso selle ülemineku suhtes negatiivselt meelestatud, kuna kuulduste kohaselt polevat MM-sarja naasva Honda jõuallikas kuigi hea.

Mis tahes võimalikku tiimivahetuse muudab samas keerulisemaks Briatore isik. 2008. aastal Nelson Piquet juuniorile meelega seina sõitmiseks korralduse andnud itaallane sai tollal FIAlt eluaegse keelu vormel-1 sarjas tegutseda ja ehkki tribunal selle hiljem tühistas, on Briatore paljude vormel-1 tiimide silmis boksiteel endiselt persona non grata.

Ferraris nähakse aga Alonso järglasena Ferrari endist noortevõistkonna sõitjat Jules Bianchit, kes praegu kihutab vormel-1 sarjas Marussiaga. Kogu tiimi pikaajalisel lemmikul Sebastian Vettelil, keda on viimastel aastatel üritanud eriti agaralt ära rääkida Ferrari endised ülemused di Montezemolo ja Stefano Domenicali, on Red Bulliga kehtiv leping 2015. aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles