Kolmkümmend penaltit: imeline seeria viis Liverpooli karikasarjas edasi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli mängijad.
Liverpooli mängijad. Foto: SCANPIX

Inglismaa liigakarikasarja kolmandas ringis pidasid ülimalt haarava duelli Liverpool ja Middlesbrough. Mängu kulminatsiooniks kujunenud 30-löögilisest penaltiseeriast väljus võitjana kodumeeskond Liverpool.

Mängu normaalaeg lõppes 1:1 viigiga, kui Liverpooli mängija James Rossiteri 10. minuti tabamusele vastas 62. minutil Adam Reach. Lisaajal asus Liverpool uuesti juhtima, kui 109. minutil oli täpne Suso, ent lisaaja üleminutitel kingiti Middlesbrough'le võimalus viigistada, sest Kolo Toure tõmbas karistusalas maha Patrick Bamfordi. Ise lööma läinud Bamford saatis palli kindlalt alumisse nurka.

Järgnenud penaltiseerias oli Middlesbrough' esimene lööja taas Bamford, kuid seekord löök ebaõnnestus ja Simon Mignolet tõrjus. Kuna Liverpooli neli esimest lööjat olid täpsed, avanes Raheem Sterlingul viienda lööjana šanss mäng otsustada, ent tema penalti tõrjus Jamaal Blackman.

Järgnes uskumatu närvide mäng, kus kordamööda saatsid penalti sihile mõlema meeskonna kaheksa järgmist lööjat, sealhulgas väravavahid Mignolet ja Blackman. Õnnetu eksija oli lõpuks Middlesbrough' poolkaitsja Albert Adomah, kelle löök lendas väravast mööda. Liverpool võitis penaltiseeria 14:13 ja ühtlasi kogu mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles