Pärm ja Meius said Le Mansi MM-etapil 10. koha

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eero Pärm ja Mairon Meius.
Eero Pärm ja Mairon Meius. Foto: Eesti mootorrattaspordi föderatsioon
Prantsusmaal kuulsal Le Mansi ringrajal toimus külgkorvidega mootorrataste ringrajasõidu maailmameistrivõistluste finaaletapp, kus võistlesid tänavu juba ühe stardi selles sarjas teinud värsked Soome ja Eesti meistrid Eero Pärm ja Mairon Meius.

Samal nädalavahetusel soolotsiklite 24-tunnisõidu võistlustega peetud külgkorvide finaaletapil oli kohal kogu maailma korvide paremik sealhulgas juba varem meistritiitli kindlustanud inglane Tim Reeves, kellel tänavu korvimeheks prantslane Cregory Cluze ja eelmise aasta maailmameister soomlane Pekka Päivärinta koos Timo Karttialaga. MM-punkte läks Le Mansis jahtima ühtekokku 16 ekipaazi.

Kvalifikatsioonisõitude tulemusena startisid eestlased võistlussõitu 14. kohalt ning tänu heale stardile pääsesid Pärm – Meius (Suzuki) paarist konkurendist mööda ning ületasid lõpujoone 10. kohal. Sõidu võitsid vennad Ben ja Tom Birchall (Suzuki) Inglismaalt, kes edestasid Päivärinta – Karttialat (BMW) 10,3 ja prantslaseid Sebastien Dellanoy – Kevin Rousseau'd (Suzuki) 10,8 sekundiga. 

Maailmameistriks tulid tänavu nagu eelnevalt mainitud Reeves ja Cluze, kes kogusid hooaja jooksul 201 punkti, teise koha saavutasid vennad Birchallid (185 p) ja kolmanda sakslased Uwe Gürck – Manfred Wechselberger (BMW, 112 p)m kes olid Le Mansis alles kaheksandad. Ainult kahel etapil osalenud Pärm – Meius said 28 võistkonna seas 13 punktiga 19. koha. 

«Kui esimeste vahel käis tihe rebimine, siis meie 16-ringiline sõit kulges stabiilselt, parandasime oma ringiaega ja kõik ajad tulin enam vähem ühte auku. Lõpetasime sõidu 10. kohal ja saime oma kontole veel 6 punkti juurde. Arvame, et tegime hea sõidu ja soovime järgmisel aastal MM-sarjas jätkata, aga siis juba tehes kaasa kogu hooaja. Lõpetuseks tahame tänada oma sponsoreid, perekondi ja poolehoidjaid,» võtsid oma sõidu maailmakuulsal ringrajal kokku Pärm ja Meius.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles