Vangist tippjalgpalluriks sirgunud mängija: varem olin täielik idioot, nüüd teistele eeskujuks

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paderborni mängijad Süleyman Koc (paremal), Mahir Saglik (keskel) ja Mario Vrancic.
Paderborni mängijad Süleyman Koc (paremal), Mahir Saglik (keskel) ja Mario Vrancic. Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas Paderborni meeskonnas mängiva Süleyman Koci edulugu on justkui tänapäeva muinasjutt.

2010. aastal teenis ta esimese profilepingu, kui liitus Saksamaa kolmanda liiga meeskonnaga SV Babelsberg 03. Pärast hooaja lõppu mõisteti ta aga süüdi kasiinoröövides ning kohus mõistis mehele kolme aasta ja üheksa kuu pikkuse vanglakaristuse. Koc oli röövleid kuriteopaigalt ära sõidutanud auto juht.

Esimesel 11 kuul vanglas veetis Koc 23 tundi ööpäevast 7-ruutmeetrises kongis. «See oli mu elu kõige kohutavam aeg,» sõnas jalgpallur Saksamaa ajakirja 11 Freunde vahendusel.

Lootus profisportlase karjääri jätkata aga püsis. Ta kirjutas pidevalt oma meeskonnakaaslastele ning nende vastused aitasid mehel vastu pidada. «See andis mulle lootust, hakkasin kongis ennast treenima,» meenutas 25-aastane mängija.

2013. aasta kevadel sai ta hea käitumise eest enneaegselt vanglast välja. «Kui ta kahetseb tehtut, väärib ta teist võimalust. Otsustasime selle talle anda,» sõnas Babelsbergi klubi president Thomas Bastian.

2014. aasta jaanuaris sõlmis Koc juba lepingu Paderborniga. «Jalgpall andis mulle uue võimaluse. Tahan inimestele näidata, et jalgpall on palju enamat kui see, mis väljakul toimub. Varem olin täielik idioot, nüüd tahan teistele eeskujuks olla. Mu vanemad võivad minu üle taas uhkust tunda,» rääkis Koc.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles