Eesti parimad sulgpallurid alustavad turniiri Prahas

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Must.
Raul Must. Foto: Andres Haabu

Neljapäeval algab Tšehhis 15000 dollari suuruse auhinnafondiga Euroopa karikaetapp sulgpallis, kus võistlevad Eesti parimad mängijad.

Osalejaterohkel turniiril peavad Eesti naismängijad põhiturniiri pääset püüdma kvalifikatsiooniringidest. Eestlannadest maailmaedetabelis kõrgeimal kohal paiknev Laura Vana (BWF 126.) on kvalifikatsioonis teisena asetatud ja kohtub esimeses mängus prantslanna Anne Traniga. Tippsporti naasev Kati Tolmoff, kes pole otse põhitabelisse pääsemiseks jõudnud veel piisavalt võistelda, peab põhiturniirile pääsuks saama kaks võitu. Esimese mängu peab ta Venemaa esindaja Olga Lipkina vastu. Täiskasvanute konkurentsis püüab läbi lüüa ka mitmekordne Eesti noorte meister 17- aastane Kristin Kuuba, kelle esimene vastane on Nadia Fankhauser Šveitsist.

Raul Must alustab reedel põhiturniirilt, kus tema vastane selgub kvalifikatsioonist. Loos on paigutanud Musta tabelisse nii, et edu korral on tema eeldatav teise ringi oponent kahe aasta tagune Euroopa meister sakslane Marc Zwiebler.

Tallinnas novembri alguses toimuvaks võistkondlike Euroopa meistrivõistluste valikturniiriks valmistuv Eesti koondis proovib Prahas leida parimat koosseisu paarismängudeks. Seetõttu osalevad tavaliselt üksikmängule keskendunud sportlased ka paarismängudes. Nii Laura Vana – Kati Tolmoff kui Raul Must koos Heiko Zooberiga alustavad võistlust neljapäeval kvalifikatsioonist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles