Mait Patrail käis õlalõikusel, järgneb kuid kestev taastumine

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Patraili vigastus mõjutab oluliselt ka Eesti koondise mängu.
Mait Patraili vigastus mõjutab oluliselt ka Eesti koondise mängu. Foto: Liis Treimann

Kui Mait Patrail eile lõuna paiku Hannoveri haiglas ärkas, sai ta oma mobiiltelefonist lugeda Hannover-Burgdorfi käsipalliklubi juhi ja peatreeneri sõnumeid heade soovidega paranemiseks ja kinnitusega, et ta on nende jaoks väga oluline mängija. Suure tõenäosusega ei saa aga Patrail oma koduklubi särki selga tõmmata enne kui nelja-viie kuu pärast.

Uuesti platsile pääsemiseks peab Eesti parim käsi­pallur taastuma eile tehtud raskest õlalõikusest. «Tavalise inimesena poleks ma seda vajanud, kuid soovin veel tipptasemel käsipalli mängida ja seepärast oli operatsioon vältimatu,» rääkis ööseks haiglasse kosuma jäänud Patrail.

Õlavaevus hakkas Patraili segama kohe hooaja alguses. Parem õlg muutus nii valusaks, et tugeva pommitajana tuntud mehel muutus palli viskamine võimatuks. «Enne mängu võtsin sisse kolm tabletti valuvaigistit, kuid lõpuks polnud sellestki abi. Kahes mängus olin platsil vaid kaitses, rünnaku ajal jooksin vahetusmeeste pingile. Viimase mängu jätsin juba päris vahele,» rääkis Patrail.

Spordimees ei osanud vigastust päris täpselt kirjeldada, kuid ta teab, et probleem pole näiteks pelgalt sidemete rebestuses, vaid kogu õlaliigeses, kust käsi kippus lisaks kõigele välja käima. Kuna valu muutus juba väga hulluks, suunasid klubi arstid ta MRT-uuringule ning sealt tulnud vastus oli karm.

«Kõik arstid, kes seda vastust vaatasid ja kellega sellel teemal rääkisin, väitsid, et pean minema lõikusele – vastasel korral ei saaks ma enam käsipalli mängida,» meenutas Patrail tohtrite sõnu. «Klubi pakkus operatsiooni tegemiseks mõned variandid. Münchenis on üks hea spetsialist, kuid see asub siit 600 km kaugusel ja ma ei tahtnud endale lisastressi võtta. Otsustasin Hannoveri arstide kasuks, saan siin kohe alustada taastusravi ja vajadusel kerge vaevaga ka arstiga konsulteerida.»

Hannoveri klubi on Saksamaa meistriliigas viie vooruga kogunud vaid 3 punkti ning tabelis annab see 15. koha. Keerulisele seisule vaatamata on klubi juhid Patraili toetanud. Ka Patrail ise kibeleb meeskonda aitama, kuid samas annab ta endale aru, et liigselt kiirustada ei tohi.

«Minu leping kehtib ka järgmisel hooajal, seega on mul piisavalt aega, et end pärast paranemist uuesti üles töötada,» märkis 26-aastane mängumees. «Tunnen suurt soovi tipptasemel käsipalli edasi mängida.» Hannoveri klubiga liitus Põlva Serviti kasvandik 2012. aastal, enne seda on ta kuulunud Šveitsi Schaffhauseni Kadetteni, Saksamaa Lemgo ja Katari Doha Al Saddi ridadesse.

Lisaks Hannoveri klubile on Patraili vigastus suur löök ka Eesti koondisele. Oktoobri lõpus alustatakse järjekordset EM-valiksarja, kus esmalt kohtutakse nii kodus kui võõrsil Gruusiaga. Koondise värske peatreener Rein Suvi ei saa oma tuleristsete ajal Eesti parima käsipalluriga arvestada.

Olukorra muudab veelgi hullemaks see, et ka koondise teine pommitaja Dener Jaanimaa on vigastatud. Saksamaa esiliigas Eisenachi meeskonnas pallivat Jaanimaad vaevab jalavigastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles