FIFA kinnitas 13 Eesti jalgpalluri ülemaailmse keelu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA logo.
FIFA logo. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) avaldas täna oma kodulehel kinnituse, et 13 Eesti jalgpallurile ja kahele Slovakkia mängumehele määratakse mängutulemustega manipuleerimise eest ülemaailmne keeld.

FIFA vahendas, et Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) distsiplinaarkomisjon on mängutulemustega manipuleerimist alles uurimas ja tõendeid kogumas, ent kümnele mängijale on juba määratud jalgpallis tegutsemise keeld 2015. aasta 1. märtsini ning kahele mängijale 2014. aasta 31. detsembrini. FIFA väitel teatab EJL nende mängijatega seotud järgmise otsuse käesoleva aasta lõpus. Lisaks kaheteistkümnele lühema keelu saanud mängijale on EJL määranud eluaegse jalgpallis tegutsemise keelu Jaroslav Dmitrijevile.

Teisi nimesid FIFA oma uudises küll ei avaldanud, kuid kuna mainitud mehed on juba saanud Eesti Jalgpalli Liidult Eesti-sisese keelu, on selge, et pikema keelu saajateks on Maksim Gruznov, Sergei Ussoltsev, Vitali Gussev, Aleksandr Kulik, Erik Grigorjev, Aleksandr Tarassenko, Sergei Leontovitš, Anton Sereda ja Deniss Jõgiste. Käesoleva aasta lõpuni kehtib Aleksei Jahhimovitši ja Maksim Paponovi karistus.

Lisaks eestlastele olid FIFAs arutlusel ka kahe Slovakkia mängumehe keeldud: Ivan Hodur teenis 11-aastase keelu (sealjuures määrati talle 2013. aasta lõpus juba 13-aastane keeld, seega on tema keelu kogupikkuseks 25 aastat), Robert Rak sai 15-aastase keelu.

Eesti ja Slovakkia jalgpalli liitude määratud keelud said täna FIFA distsiplinaarkomisjoni esimehe kinnituse ja seega on neil mängijatel nüüd ülemaailmne keeld.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles