Jalgpalliliit käivitab 50 000 noort hõlmava kooliprojekti

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. Foto: Viktor Burkivski

Täna esitleti Tallinnas Arte Gümnaasiumis sel sügisel algavat ja kuni 2020. aasta lõpuni vältavat uut suuremahulist spordiprojekti, kus järgneva kuue aasta jooksul teeb kaasa 50 000 noort.

Uue kooliprojekti eestvedaja on Eesti Jalgpalli Liit (EJL), keda toetavad Coca-Cola HBC Eesti AS ja Nike.

«Projektil on mitu olulist mõõdet, mille hulgas on kesksel kohal noorte seas liikumisharrastuse propageerimine ja sportimisharjumuse tekitamine, oskusteabe jagamine õpetajatele nii lugemisvara kui ka koolituste abil, sportimiseks vajaliku varustuse võimaldamine ning õpitud oskusi väljendav osavusfestival. Hea meel on selle üle, et juba 130 kooli on end projekti osalejaks registreerinud,» selgitas EJLi president Aivar Pohlak.

Uue kooliprojekti avalöögina anti välja 148-leheküljeline raamat «Jalgpall õpetab!», mille koostasid Urmas Kirs, Karel Voolaid, Janno Kivisild, Katrin Kaarna, Marko Pärnpuu ja Teet Allas ning kus on välja toodud kehalise kasvatuse õpetajatele mõeldud erinevad harjutused ja nõuanded. Raamat jõuab projektis osalevate koolideni tasuta.

Iga projektis osalevat kooli külastatakse eelseisva kuue aasta jooksul kaks või kolm korda. Harjutuste läbiviimiseks on plaanis koolile kinkida pallikott koos 10 mänguvahendiga, vestid ja tähised. Märtsist kuni maini saavad koolid end hakata proovile panema osavusfestivalil «Värav!».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles