Uskumatud numbrid: kas Ronaldo lööb üle kõik Madridi Reali väravarekordid?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo on viimases kahes mängus löönud seitse väravat
Cristiano Ronaldo on viimases kahes mängus löönud seitse väravat Foto: SCANPIX

Portugali jalgpallikoondise ründaja Cristiano Ronaldo mängib kuuendat hooaega Madridi Realis ning on ületanud juba pea kõik klubi väravalöömise rekordid. Kõigi aegade suurim väravakütt on tänasel päeval veel Raul 323 tabamusega, kuid ilmselt võtab Ronaldo peagi ka selle rekordi oma nimele.

Tänaseks päevaks on Ronaldo Reali särgis pidanud 254 mängu ja löönud 265 väravat. Ta on ainus üle 200 kohtumise pidanud Reali mängumees, kes on suutnud keskmiselt üle ühe värava mängu kohta lüüa, täpsemalt 1,04. Enne Ronaldo liitumist oli Madridi kungingliku klubi kõigi aegade parima keskmise näitajaga ründaja ungarlane Ferenc Puskas, kes skooris 262 mängus 242 väravat. Siinkohal tasub märkida, et Raulil kulus 323 värava löömiseks 741 mängu.

Kui Ronaldo jätkab samasuguses tempos siis peaks ta Rauli rekordi üle lööma juba 55 mängu pärast. Vigastusi vältides peaks rekord Ronaldo käes olema järgmise hooaja alguseks.

Oma viimases mängus Madridi Reali eest tunnistas legendaarne Raul, et ilmselt kuuluvad peagi kõik klubi rekordid Ronaldo nimele. Hispaanlase sõnad on sammhaaval teoks saamas. Ronaldo on alles 29-aastane ning parimas eas jalgpallur ei näita ühtegi märki, et tema väravanälg kustuma hakkaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles