Naisepeksja kaitsjat rünnanud nimeka ajakirjaniku eetrikeeld tõi kaasa pahameeletormi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Simmons.
Bill Simmons. Foto: SCANPIX

USA spordikanal ESPN määras kolmeks nädalaks eetrikeelu nimekale ajakirjanikule ja kolumnistile Bill Simmonsi, kes kritiseeris ülimalt teraval toonil ameerika jalgpalli liiga NFLi komissart Roger Goodelli.

Avameelsete ja äärmiselt otsekoheste, kuid samas tabavate kommenteeride poolest tuntud Simmonsit vihastas NFLi suhtumine avalikus kohas oma abikaasat peksnud ja valvekaamerate ette jäänud jalgpalluri Ray Rice’i juhtumisse. Goodelli on süüdistatud selles, et ta oli videol toimunust teadlik, kuid jättis sellele reageerimata. Juhtumi avalikuks tuleku järel põikles ta pressikonverentsil vastavasisulistest küsimustest kõrvale.

«Kui Goodell ütleb, et ta ei teadnud, mis sellele videolindil on, siis on ta valetaja,» teatas Simmons oma saates «B.S. Report». «Ütlen otse. Ta valetab. Kui ta valedetektori alla saata, siis kukuks ta läbi. See, kuidas nad kõik teesklevad, et ei teadnud midagi, nii kuradi ******. Lihtsalt nii kuradi ******. See, et ta läks pressikonverentsile ja teeskles, et ei tea midagi... See oli solvav. Ja ma tõesti loodan, et keegi helistab või kirjutab mulle ja ütleb, et ma ei tohi Roger Goodellist niimoodi rääkida, sest siis läheb see asi avalikuks,» heitis varemgi ESPNilt eetrikeelu saanud Simmons tööandjale kinda.

ESPN võttis selle vastu, teatades, et Simmonsi sõnavõtt ei läinud kokku kanali põhimõtetega. Simmonsi kaitsjad tõid seepeale kiirelt välja, et ajakirjaniku töökeeld on nädala võrra pikem kui Rice’ile määratud mängukeeld. Jalgpallur sai oma naise oimetuks peksmise eest vaid kahenädalase karistuse. Yahoo Sportsi ajakirjanik Jay Busbee rõhutas, et Rice’ile ja samuti oma naist peksnud Adrian Petersonile määratud esialgsed karistused on kokku lühemad kui Simmonsi oma. Samuti märgiti ära, et ESPN ja NFL on sõlminud jalgpallimängude näitamiseks kuni 2021. aastani kestva lepingu, mille maksumus on 15,2 miljardit dollarit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles