Mängijaid hoidsid jalgpalli MMi ajal riietusruumis miljoneid dollareid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ghana koondislased MMil Saksamaa vastu löödud väravat tähistamas.
Ghana koondislased MMil Saksamaa vastu löödud väravat tähistamas. Foto: SCANPIX

Suvise jalgpalli MMi ajal tõmbasid endale tähelepanu Ghana koondislased, kes lubasid alagrupiturniiri ajal streikima hakata, kui neile kiiresti boonuseid ära ei maksta. Seejärel pandigi Ghanast teele tšarterlennuk, mille pardal oli 3 miljonit dollarit sularahas. Nüüd avaldas Ghana koondise toonane peatreener Kwesi Appiah, et tema hoolealused hoidsid seejärel raha oma spordikottides.

Ghana kaotas MMi avamängus 1:2 USA-le ja viigistas seejärel 2:2 Saksamaaga. Viimases kohtumises Portugaliga saadi aga 1:2 kaotus ja sellega Ghana MM ka lõppes. Enne viimast kohtumist said Ghana mängijad kätte ka oma preemiad ja kuna sularaha ei olnud kohe kuhugi panna, siis võeti see riietusruumi kaasa ja hoiti spordikottides.

«Suurem osa mängijaid hoidis oma raha spordikottides. Psühholoogiliselt oli see meeskonna jaoks halb,» rääkis MMil Ghana koondist juhendanud Kwesi Appiah kodumaal. «Mehed oleksid pidanud keskenduma eelkõige jalgpallile.»

«Mängijad nõudsid kindlalt sularaha. Vastava summa kokku saamine oli valitsuse ülesanne ning lisaks organiseeriti ka tšarterlend, et raha jõuaks Brasiiliasse,» meenutas Ghana spordiministri asetäitja Joseph Yamin juhtunut BBC Sporti veergudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles