Vormel-1 sarja tahetakse ohtliku reeglimuudatusega huvitavamaks muuta

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1.
Vormel-1. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja bossid on pidevalt välja mõelnud erinevaid nippe, kuidas võistlussarja põnevamaks muuta. Kui tänavu jagatakse sarja viimasel etapil topeltpunkte, siis tulevikuks on neil plaanis hoopis ekstreemsemad mõtted.

Praeguse aruteluga on jõutud punktini, kus leiti, et vormel-1 sari ei ole enam niivõrd populaarne, kuna masinad on liiga kergesti juhitavad ja nendega on pealtvaatajate meelest liiga lihtne sõita, vahendab AutoSport.

Sarja bossidele on hoogu andnud pilootide jutud, kes on väitnud, et tänapäeval ei nõua võistlused neilt enam maksimaalset füüsilist pingutust. Lisaks näitas kriitikute meelest 16-aastane Max Verstappen ilmekalt, et tänapäevase vormel-1 masinaga on äärmiselt lihtne sõita.

Seega arutati Rahvusvahelise Autoliidu FIA viimatisel strateegiagrupi koosolekul potentsiaalseid reeglimuudatusi, mis muudaksid vormelid raskemini juhitavateks. Võimalikud muutused võivad selles vallas aset leida hooajal 2016.

Väidetavalt võivad muudatused puudutada rehvide pidamist, aerodünaamikat ning vormelite mõõtmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles