Venemaal rassistlike fännide ohvriks langenud jalgpallistaar võib saada karistada

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Samba (esiplaanil) Moskva Dinamo särgis.
Chris Samba (esiplaanil) Moskva Dinamo särgis. Foto: SCANPIX

Moskva Dinamo jalgpallimeeskonna tumedanahaline keskkaitsja Chris Samba langes Venemaa kõrgliiga kohtumises Moskva Torpeedo vastu fännide rassistliku käitumise ohvriks. Kuna Samba reageeris fännide hüüetele omapoolse ebaviisaka žestiga, siis võib ka teda oodata karistus.

Samba alustas Torpeedo koduväljakul toimunud kohtumist algkoosseis, kuid ta keeldus fännide hüüete pärast teisel poolajal väljakule minemast, kirjutab Eurosport.

Kohtumise delegaadi sõnul kostusid tribüünidelt ahvihäälitsuses, kui pall oli parasjagu Samba käes. Jalgpallur kandis juhtunust ette ka kohtunikule ning hiljem saatis ta vastava kirja ka Venemaa Jalgpalli Liitu.

Dinamo peatreeneri Stanislav Tšertšessovi sõnul võttis ta Samba teiseks poolajaks puhkama, kuna mehel oli kerge reievigastus. Klubi asepresident Gennadi Soloviev kinnitas aga, et Samba ei tulnud teisel poolajal väljakule rassistlike fännide tõttu. «Ma võin kinnitada, et Samba tundis end Torpeedo fännide hüüete pärast solvatuna ja ei tahtnud seetõttu teiseks poolajaks väljakule tulla,» sõnas ta.

Tegemist oli Samba jaoks Venemaal teise juhtumiga, kus ta langes rassistlike fännide ohvriks. Esimene juhtum oli 2012. aastal, kui Moskva Lokomotivi meeskonna fänn viskas teda banaaniga.

Kui Sambat võib oodata tema reageerinud eest karistus, siis Torpeedo meeskond sai juba juhtunu eest karistada ning järgmises liigamängus peavad nad osa oma areenist fännidele sulgema.

Kongo koondise 30-aastane keskkaistja on karjääri jooksul varasemalt pallinud Berliini Herthas, Blackburni Roversis, Mahhatškala Anžis ning QPRis.

Dinamo alistas Torpeedo võõrsil 3:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles