Gibraltarit ei võetud FIFA liikmeks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepp Blatter.
Sepp Blatter. Foto: SCANPIX

Eelmise aasta mais Euroopa Jalgpalli Liidu UEFA liikmeks saanud ning juba ka EM-valikturniiril mängiv Gibraltar vähemalt hetkeseisuga veel MM-kvalifikatsioonis osaleda ei saaks, sest Rahvusvaheline Jalgpalli Liit FIFA lükkas täna tagasi nende avalduse saamaks maailma jalgpalli katusorganisatsioonis täieõiguslikuks liikmeks.

Nimelt sõnas FIFA president Sepp Blatter, et Gibraltarit ei saa liikmeks võtta, kuna tegu ei ole iseseisva territooriumiga ning see tõsiasi on vastuolus FIFA põhikirjaga, vahendab Soccernet.ee.

Gibraltari jalgpalliliit on sellele aga juba vastanud: «Vaadates FIFA põhikirja, siis me isegi eeldasime sellist otsust, sest nende reeglite alusel me ei ole iseseisev territoorium.»

Nii aga Eestigagi kaks korda kohtunud Gibraltar asja jätta ei kavatse: «Meie järgmine samm on see, et me kaebame otsuse Spordiarbitraaži kohtusse ning loodame, et meid võetakse ikkagi liikmeks, nagu juhtus ka UEFA puhul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles